• dijous, 17 de d’octubre de 2019

El Trailwalker i el desig de servir els altres

Aquest cap de setmana un munt d’equips tornaven a recórrer la ruta Olot-Sant Feliu de Guíxols al Trailwalker d’Oxfam. Cent quilòmetres, desenes d’hores de resistència i més de 760.000 euros recaptats per a projectes solidaris. Entre els participants vinguts de tot arreu, també guixolencs.

No només com a corredors/caminants, sinó també molts donant suport com a voluntaris. Associacions, famílies, persones a títol individual (entre tots ells també diversos membres de la comunitat evangèlica).

A la recta d’arribada, una festa s’allarga per hores, veient arribar els equips. És especial fixar-se en els participants que, ja amb “rampes” a les cames, porten un somriure enorme a la cara: “Ho hem aconseguit!”

Què ens omple tant de superar-nos? Què ens fa sentir tant bé quan hem aconseguit un bé per a altres persones (com els 1.500 o més euros que cada equip dona a projectes solidaris)?

Alguna cosa s’encén dins nostre quan sabem que estem servint altres persones i els estem fent bé. Com a cristià i seguidor de Jesús veig que ell, ja fa 2.000 anys, es va caracteritzar precisament per això, per viure tota la seva vida pensant en els altres. Netejava els peus als seus seguidors, una tasca que feien els esclaus. Es preocupava de qui era marginat socialment: persones amb malalties greus, gent sense recursos, individus rebutjats pel seu propi entorn més proper.

A més, va arribar a dir que “donaria la seva vida” pels altres. I no es va quedar en paraules, ho va fer. Fa poc, per la Setmana Santa, recordàvem que Jesús va morir a una Creu com un criminal, fent-ho “per les seves ovelles”, com Ell mateix va dir. És a dir, va donar la vida per aquells que havien confiat en Ell com a Déu.

Hi ha alguna cosaque ens mou quan podem entregar alguna cosa de nosaltres per al bé dels altres. I crec que, si ens fixem bé en el personatge de Jesús, ens adonarem que Ell és l’expressió més alta d’entrega que hàgim vist mai. Ell ho va donar tot.

Joel Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols