• dijous, 17 de d’octubre de 2019

Estimar-nos

Ens aixequem de bon matí, mig adormits, com zombis anem caminant a la toilette i un cafè o un suc després ja estem preparats o pensem que estem preparats, per afrontar una jornada, ja sigui de feina o lúdica (que no ens enganyem, no és el mateix).

Malgrat que despertar-se a Sant Feliu de Guíxols és un plus que no ens podem negar, i que no condiciona, però ajuda, anem com autòmats cap una destinació fixada. I això ho hem de fer i complir, com no!!! Però el més important, ho fem, el complir amb nosaltres mateixos? Ho pensem, ho contemplem a diari, o només quan disposem d’aquells moments de bogeria lúcida en què un petit Pepito Grillo s’apropa a l’oïda i ens murmura que ens hem d’estimar una miqueta més i millor?

Per poder gaudir de tot el que ens envolta i de les persones que ens importen, no ens podem oblidar del que és més important: nosaltres mateixos. Si no estem en plena forma, si no ens valorem com persones i éssers únics i especials, no podrem valorar als/a les altres com es mereixen ni ells/elles podran fer el que toca amb nosaltres. No es tracta d’egoisme, es tracta d’amor propi, com deia l’inigualable Charlot, i sense amor propi, sense aquest esperit, malgrat que visquem al paradís, no el gaudirem.

Cal fer l’esfOrç i fer-ho bé! Saps per on començar? Com fer-ho? Entre tots/tes ho aconseguirem! Però pensa que si tens dubtes al respecte, i et preguntes sobre el tema, o tens por, la teva resposta sempre ha de ser la mateixa: perquè sí. No et permetis un “no”.

Sàbel Gámez