• dilluns, 13 de de juliol de 2020

Veritats i falses creences sobre el tractament del refredat

resfriado
resfriado

Esternudeu, noteu el coll irritat i teniu sensació de fred... Sou conscient que s’inicia un refredat i voldríeu aturar-lo al més aviat possible per evitar la congestió, la mucositat, la tos i, en alguns casos, la febre. Els anuncis, Internet i les persones del vostre entorn parlen del que podeu fer perquè no avanci, però... són certes aquestes recomanacions? Tenen alguna base científica?

El primer que heu de saber és que els medicaments no curen ni frenen el refredat, però n’hi ha que us poden ajudar a trobar-vos millor mentre dura el procés. Molts d’aquests medicaments són de venda lliure a la farmàcia i cal tenir precaució amb l’automedicació.

En aquest document us explicarem quins medicaments són efectius per alleujar els símptomes d’aquesta malaltia lleu i desmuntarem alguns mites sobre el seu tractament.

 

La informació proporcionada en aquest article és complementària a les recomanacions del vostre metge i en cap cas pretén substituir-la. En cas de dubte, poseu-vos en contacte amb el vostre professional de salut de referència o truqueu al 061 CatSalut Respon.