• dimarts, 14 de de juliol de 2020

L’OBRA LES ROSES DE LA VIDA DE BELBEL VA ARRENCAR LES RIALLES DEL PÚBLIC EN MIG D’UN TEXT BRILLANT I BOIG AL MATEIX TEMPS DE COM UN GELAT DE MADUIXA POT FER CAURE A UNA DAMA D’ACER

Al Teatre Narcís Masferrer de la ciutat

100518164530_roses_pf
100518164530_roses_pf

El nou muntatge de Sergi Belbel, Les Roses de la Vida  s’interpretà el 6 de juliol al Teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, dins del Singlot Festival d’enguany.  Després de 7 anys, Belbel torna com a dramaturg i director amb aquesta comèdia esbojarrada sorgida del Singlot Pro i que compta amb la col·laboració d'El Terrat. Un text brillant, intel·ligent, ple de tocs que desencadenen en una rialla. L’obra va començar amb un “Estic enamorat” i després els llums de la sala van fer un nap. Això va permetre que sortís a escena el mateix director de l’obra a demanar disculpes, poc després s’inicià la representació i tot el públic va esclatar amb aplaudiments. Això, mentre ja havien degustat un deliciós gelat de maduixa. Perquè un gelat de maduixa és un dels quids d’aquesta obra, que en el fons vol demostrar-nos com una cosa tan simple pot fer trontollar una imatge d’acer.
Belbel explica que l'escriptura d'aquest text ha arribat després d'estar molt anys sense poder escriure per temes professionals. "Fa set anys que no estreno una obra!" Una parada creativa que va desbloquejar-se després d'impartir uns cursos a la Beckett i d'estar en contacte amb dramaturgs i actors joves amb ganes de fer coses innovadores i diferents i que el mercat els té oblidat.

L’argument de l’obra 
Assistim a un experiment en el que un jove emprenedor amb un problema greu, un terapeuta desolat per la mort del seu gos, una temible presidenta d'un país estranger mancada d'amor i la seva estranya i intrèpida secretària són les quatre peces que fan créixer Les Roses de la Vida. Un cant, precisament, a la vida ideal per desconnectar de la situació política actual.