• divendres, 29 de de maig de 2020

Paradise, De Nico&Sunset, una comèdia amb rerefons dramàtic

Una obra que t’endinsa en l’espectacle gràcies a tres aspectes innovadors: una narradora que interactua amb el públic, unes temàtiques de rigorosa actualitat, i uns personatges versàtils  que desprenen veritat davant l’espectador.

Paradise (Fotografia: Xavier Casals)
Paradise (Fotografia: Xavier Casals)

Cinc joves talents del panorama català interpretant  nou  personatges per tal d’explicar tres històries que succeeixen dins d’un mateix espai, un prostíbul. La narradora, Veroshka, comença contextualitzant la primera trama dels tres “germans Beltran”, un relat que busca una reflexió  envers el valor de la família  i els sacrificis que s’han de fer, però amb una interpretació còmica brillant que manté a l’espectador somrient durant el transcurs de la història.

Seguidament, Veroshka passa a l’acció com a protagonista de la segona trama de l’obra conjuntament amb el cinquè actor que faltava que trepitgés l’escenari. La seva història ens permet endinsar-nos en un diàleg envers la soledat des de dos punts de vista molt diferents, el d’una prostituta i el d’un home peculiar i solitari. Dos tipologies de persones oposades, però unides pel sentiment d’incomprensió de la societat. La magnífica capacitat d’exageració dels personatges crea una màgia que endinsa l’espectador en el diàleg i genera un estat d’alegria constant.

Al teatre es desprenia un estat d’eufòria col·lectiva en iniciar-se la tercera i darrera història, a l’alçada  de les expectatives creades durant el transcurs de l’obra. Els tres germans Beltran es transformen en uns transsexuals. La trama gira a l’entorn de l’amor que sorgeix entre un d’ells i un client del prostíbul. Un fet dramàtic que fa reflexionar a l’espectador sobre la hipocresia de la societat on vivim, on impera l’aparença del que està catalogat dins el llindar de la “normalitat”. No obstant, novament una interpretació magistral dels tres actors transsexuals fa que el públic gaudeixi al màxim gràcies al diàleg fresc i divertit que es crea entre els  tres actors.

Un final feliç on triomfa l’amor posa el punt i final  a un espectacle excel·lent on cal destacar la brillant actuació dels joves talents del nostre país, així com un guió mereixedor de  ser plasmat als millors teatres, doncs va ser digne de clausurar el Festival Singlot a la nostra ciutat aquest passat dissabte 29 de juliol a les 22h al Teatre Narcís Masferrer.