• dimarts, 14 de de juliol de 2020

Un Orozco poeta, compromès i solidari va fer vibrar el Guíxols Arena

Orozco no va decebre  al públic guixolenc que va omplir el Guíxols Arena.

Antonio Orozco (Fotografia: Xavier Casals)
Antonio Orozco (Fotografia: Xavier Casals)

El cantant pop ha estat l’autor que ha venut més entrades d'aquesta edició del Festival Porta Ferrada i va saber agrair al públic aquesta demostració de confiança. Amb més de 2 milions de discos venuts, viu un dels seus moments més àlgids en la seva carrera. Des del 2015, quan va editar Destino, no ha parat de fer gires arreu de la geografia catalana i espanyola, així com a la resta de països europeus. Precisament durant el recital va parlar sobre els seus últims concerts a Londres i a Berlin: "Hi havia molta gent espanyola en aquests concerts i això em fa pensar, que el que vol dir és que han hagut de sortir del nostre país per guanyar-se la vida. La qual cosa em fa pena i ràbia".

Orozco va imprimir molta força i ritme a tota la seva actuació i va fer al·legacions al públic que el seguia des de l'edifici adjacent a l'espai Guíxols Arena. També va voler fer participar molt a la gent, tan cantant els seus èxits, com ballant. Un ritme trepidant que no va parar fins que va arribar una de les seves cançons emblemàtiques, "Por pedir Pedí", sense oblidar que va insistir en el fet que no hi havia paraules per descriure la bellesa de les platges de Sant Feliu de Guíxols.

Orozco va recordar en un moment donat a Manolo García, que també ha estat en un altra edició d’aquest festival, i altres companys. En definitiva, un Orozco exultant de força i també de moments reflexius i crític amb els polítics del país. En essència, un Orozco rodó que va saber unificar varies corrents, la d'artista pop, poeta, compromès i solidari.


Júlia Sousa