• dimecres, 03 de de juny de 2020

Concerts del tercer cap de setmana del Festival de la Porta Ferrada

Aquest cap de setmana, el 55è del Festival Porta Ferrada té programades quatre actuacions de primer nivell a l’Espai Port: Jarabe de Palo + Quercus, Fangora + La Unión, La Oreja de Van Gogh i Zucchero.

Jarabe de Palo + Quercus

Dissabte 05/08 | 21:30h | Espai Port

Quan Pau Donés (Montanui, Ribagorça, 1966), inspirat per un viatge a Cuba, es va posar a escriure La Flaca, poc s’imaginava com li arribaria a canviar la vida aquella cançó. La Flaca, gràcies sobretot a un espot publicitari, va marcar a fons l’estiu de tota una generació i va convertir-se en l’inici d’una relació d’amor amb milions de fans d’arreu del món (una part significativa dels quals de l’Amèrica llatina). La Flaca ja ha fet vint anys i Jarabe de Palo ho celebra amb una gira en què interpreta aquest i altres superhits (Depende, Grita, Agua, Bonito, El Lado Oscuro, Déjame vivir…) amb el savoir faire del primer dia. És, potser, com si el temps no hagués passat, però Jarabe de Palo han superat estoicament en aquests vint anys l’estigma de ser un grup d’una sola cançó, han estat versionats per llegendes com Santana i han col·laborat amb primeríssimes espases com Luciano Pavarotti, Chrissie Hynde i Celia Cruz. Jarabe estan d’aniversari. Ho celebrem?

Quan al grup ganxó Quercus, es retroba per celebrar 25 anys del disc: “L’última Havanera”. La música de Roca torna als escenaris. “Aquí vivim i aquí passem llunes d’estiu, llunes d’estiu, llunes d’hivern”.

Fangoria + La Unión

Diumenge 06/08 | 21:30h | Espai Port

Poden ser romàntics, els robots? En efecte, si els robots són obra de Fangoria. La parella més il·lustre de l’electropop espanyol, Alaska i Nacho Canut, visiten Sant Feliu de Guíxols amb l’eco encara vigent de “Canciones para robots románticos” (un disc produït per Guille Milyway i Jon Klein que, després d’arribar l’any passat al número 1, acaba de ser reeditat) i la voluntat, com sempre, de contagiar-nos de glamour.

Una nit d’hedonisme i èxits memorables compartida amb La Unión, en plena celebració del 25è aniversari del mític disc en directe “Tren de largo recorrido”, una de les fites del rock espanyol d’aquella època. La banda de Rafa Sánchez, amb 33 anys d’història i més de tres milions de discos venuts, arriben a Porta Ferrada per fer-nos volar amb èxits com Maracaibo, Ella es un Volcán i Lobo Hombre en París i, alhora, recordar-nos que La Unión no torna, sinó que sempre ha estat aquí.

La Oreja de Van Gogh

Dilluns 07/08 | 21:30h | Espai Port

“El Planeta Imaginario, publicat a finals de l’any passat, va ser un dels discos de retorn més esperats de la història recent del pop espanyol. Feia cinc anys que La Oreja de Van Gogh, una de les bandes més poderoses i admirades de l’Estat, no publicava material nou d’estudi i, amb aquest setè disc, el grup donostiarra va tornar-se a fer valer com un equip amb capacitat gairebé paranormal per escriure lluminoses melodies.

Avalats per més de vuit milions de discos venuts a tot el món i premis com un Grammy Llatí, un MTV Europa i la Gaviota de Plata del Festival de Canción de Viña del Mar, La Oreja de Van Gogh festeja dues dècades de trajectòria triomfal amb un espectacle que inclou pedres precioses com Puedes contar conmigoLa playa París així com nombroses dosis d’emocions. Et reconquistaran”.

Zucchero

Dimarts 08/08 | 21:30h | Espai Port

“Després de tretze anys sense trepitjar l’Estat, Zucchero aterra a Porta Ferrada amb un flamant nou disc: Black Cat, amb el qual es retroba amb les essències d’Oro Incenso & Birra (1989), que amb vuit milions de còpies es manté com l’àlbum més venut de la història de la cançó italiana. Zucchero, nascut com a Adelmo Fornaciari l’any 1955 a Reggio Emilia, ha posat veus a grans èxits com ara Senza una donna i Baila (Sexy thing); ha compartit escenari amb Pavarotti, Eric Clapton i Ray Charles; i ha estat condecorat amb el quart honor civil més alt d’Itàlia.
Acompanyat d’una banda de tretze musics i amb l’orgull d’haver omplert recentment onze nits seguides l’Arena de Verona i haver registrat dos sold outs al Royal Albert Hall de Londres, Zucchero visita Sant Feliu disposat a demostrar que, el seu, continua sent un dels timbres de veu més voluptuosos de la història”.