• dimecres, 03 de de juny de 2020

Concerts del quart cap de setmana del Festival de la Porta Ferrada

Aquest cap de setmana, el 55è del Festival Porta Ferrada té programades cinc actuacions de primer nivell: Victor Ullate, Robe, Lindsay Kemp, Rosario Flores i Antonio Orozco.

Víctor Ullate

Dijous 10/08 | 21:30h | Espai Port

“L’idil·li entre el Festival de la Porta Ferrada i el Ballet Víctor Ullate es fa enguany una mica més intens amb l’estrena a Catalunya de Carmen, obra de Georges Bizet amb més d’un segle d’història sobre la qual, ara, el coreògraf aragonès ofereix una mirada contemporània, avantguardista i trencadora. Amb una escenografia i un vestuari moderns i atemporals, la proposta d’Ullate es proposa allunyar-se dels tòpics per centrar-se en l’essència de la història, aportar noves llums a un dels personatges més polièdrics de la ficció contemporània i incloure un element fonamental i totalment nou: el personatge de la mort com a fil conductor. Una aproximació al mite de la dona fatal, doncs, plenament del Segle XXI i que reafirma Víctor Ullate (Saragossa, 1947) com un dels coreògrafs europeus més estimulants i, la seva companyia, a punt de complir trenta anys d’història, com a garantia absoluta d’emoció, bellesa i qualitat”.

Robe

Divendres 11/08 | 22:30h | Espai Port

“Icona absoluta del rock espanyol, Robe Iniesta (Plasencia, 1962) va arribar a l’ànima de centenars de milers de seguidors al capdavant d’Extremoduro, amb els quals va crear l’anomenat “rock transgressiu” i va firmar onze treballs d’estudi que han deixat empremta en diverses generacions.  Ara, amb dos treballs en solitari publicats en un període relativament curt de temps (Lo que aletea en nuestras cabezas, flamant número 1 de vendes a les llistes espanyoles, i Destrozares, canciones para el fin de los tiempos, a les botigues des del novembre passat). Robe canta a la tristessa, l’amor i la soledat com només els veritables poetes saben fer. Acompanyat d’una banda impecable, particularitzada pel clarinet i el violí, Robe ens dóna la benvinguda a un fort temporal de poesia i vida amb el qual tornarà a conquerir els nostres cors”.

Lindsay Kemp

Dissabte 12/08 | 21:00h | Teatre Auditori Municipal


“Amb 79 anys d’edat, el ballarí, mim i  coreògraf britànic Lindsay Kemp continua commovent el públic amb espectacles com Kemp Dances, amb noves creacions i revisions de peces clàssiques al voltant de  l’amor, la vida, la mort i la bogeria. Kemp, l’home que va ensenyar a David Bowie i Kate Bush a teatralitzar els seus espectacles, va escandalitzar i, alhora, meravellar l’escena mundial quan, durant els anys 70 i 80, va encreuar teatre, mim, dansa, tradició i experimentació amb una força inigualable. Temps després, i amb la màxima encara ben vigent que “una immobilitat carregada d’emocions val més que cent gestos mecànics”, Kemp ens deixa bocabadats amb peces com ara Nijinski, amb què evoca la bogeria mística del llegendari ballarí dels Ballets Russos, i L’Àngel, en la qual una ànima sense identitat es converteix en símbol de l’essència humana, el renaixement i l’esperança. Un “monstre sagrat” del teatre del Segle XX, com se l’ha arribat a definir, removent-nos tota mena d’emocions en escenaris del Segle XXI. No l’oblidaràs”.

Rosario Flores

Diumenge 13/08 | 22:30h | Espai Port

Explosiva i ardent com sempre, Rosario continua seduint-nos amb discos emocionats i emocionants. El que ens presenta a Porta Ferrada, el dotzè que publica des del seu debut l’any 1992, s’anomena Gloria a tí i reflecteix la maduresa i profunditat del seu moment vital. Flamenc, ritmes del Carib, balades, funk i rock com només ella sap fer i cançons -pròpies i, també, d’autors com ara Leiva- destinades a convertir-se en clàssics del seu repertori: Ay Mamasota, un tribut a la seva mare, Lola Flores, en clau de rumba ("Ay si usted la hubiera visto como la he visto yo, ay si usted la hubiera visto moviendo su mantón"). Hace tiempo (un tema inèdit d’Antonio Flores que, ara, Rosario canta a duet amb el seu germà gran per gentilesa dels avenços tècnics) i Ay mi Dolores, dedicada a totes les dones, com ella, lluitadores i valentes. La filla petita de La Faraona i El Pescaílla, doncs, en estat pur i plenament fidel a un estil 100% inconfusible. Glòria a Rosario!

Antonio Orozco

Dilluns 14/08 | 21:45h | Guíxols Arena

Entre el seu primer disc, Un reloj y una vela (2000) i el seu darrer, Destino (2015), Antonio Orozco s'ha convertit en una de les personalitats més estimades del pop espanyol, a sigui firmant èxits esclatants com ara Estoy hecho de pedacitos de ti, Llévatelo o Devuélveme la vida, exercint de coachapassionat en el talent show televisiu La Voz o comprometent-se de valent en campanyes contra la pobresa i l’exclusió social. Fill d’una família de classe treballadora de L’Hospitalet de Llobregat, aquest cantant de sensibilitat especial i veu apassionada té un currículum d’impacte: número 1 en les llistes d’Espanya, Veneçuela, Colòmbia i Puerto Rico; Premi Ondas al millor artista en directe; més d’un miler de concerts realitzats entre Espanya i l’Amèrica Llatina; i sentides col·laboracions amb figures com Alejandro Sanz, Youssou N’Dour i Zucchero. Després d’una gira per Europa, Orozco desembarca a Sant Feliu amb un disc amb el qual deixa constància de la seva progressió com a cantant i compositor. El destí? Fer història.