• dimecres, 03 de de juny de 2020

Concerts del cinquè cap de setmana del Festival de la Porta Ferrada

Aquest cap de setmana, el 55è del Festival Porta Ferrada té programades cinc actuacions de primer nivell: Love of Lesbian, Els amics de les Arts + Animal, Sarah Chang & Quartet Gerhard, Vanesa Martín i Electronic Sunset.

Love of Lesbian

Dimarts 15/08 | 22:30h | Espai Port

Immersos en una gira que ja es pot qualificar d'històrica, Love of Lesbian fan volar el seu encisador i triomfant Poeta Halley fins a Sant Feliu de Guíxols. A pocs mesos vista de celebrar 20 anys d'història, el quintet capitanejat per Santi Balmes no deixa de sumar adeptes amb un disc que ha tingut recompensa en els Grammy llatins, els Premis Enderrock i Los 40 Music Awards i que, un any després de la seva publicació, continua instal·lat a la llista dels més venuts a tot l'Estat.

Després d'exhaurir localitats en escenaris de tota mena i ser rebuts com a súper herois a l'Amèrica llatina, els
lesbianos desembarquen a la Porta Ferrada amb un rock poètic i emocional que ha marcat a fons més d'una generació. Us serà impossible no cantar els seus himnes. 

Els Amics de les Arts + Animal

Dimecres 16/08 | 21:30h | Espai Port

“Hem començat a jugar en una altra lliga”, advertien Els Amics de les Arts durant les entrevistes de promoció d'Un estrany poder, el seu tercer disc d’ençà de l’esclat històric de Bed & Breakfast (2009). I no els faltava gens ni mica de raó. Els carisma i l’instint natural per caçar melodies de Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Dani Alegret i Ferran Piqué es manté intacte, però les aportacions que ha fet Tony Doogan (productor de Belle & Sebastian, Mogwai i Teenage Fanclub) en cançons com el seu nou himne, El Gran Hit, han situat Els Amics de les Arts en una altra dimensió. Una de les bandes pop més estimades de Catalunya acompanyada, en aquesta ocasió, per Animal, un grup amb aires de pop, reggae, soul i mestissatge que, amb cançons tan enganxoses com ara Només amb tu i Més enllà del món, s’ha convertit en una de les revelacions musicals més rotundes del país. Un doble programa per cantar, ballar, abraçar-se i ser feliç. 

Sarah Chang & Quartet Gerhard

Dijous 17/08 | 22:30h | Espai Port

Sarah Chang va començar a estudiar violí a l’edat de quatre anys amb Dorothy DeLay; va debutar, amb vuit, acompanyada de la Filharmònica de Nova York; i, després d’haver actuat amb els directors i les orquestres més significatives del planeta, és considerada com una de les estrelles amb més talent de la música clàssica actual. Inclosa, quan no havia fet encara 30 anys, en una llista de les 20 dones més influents de l’any elaborada pel setmanari Newsweek, aquesta violinista nord-americana d’origen coreà ha guanyat  premis de tot tipus, ha actuat en els escenaris amb més solera i ha gravat discos tan aclamats com el que, l’any 2009, va dedicar a Les Quatre Estacions de Vivaldi. És, precisament, aquest cèlebre conjunt de quatre concerts per a violí, escrit l’any 1723, el que Chang interpretarà a Porta Ferrada acompanyada del cada vegada més espectacular Quartet Gerhard, una de les formacions de cambra més cohesionades i amb més projecció del país.

Vanesa Martín

Divendres 18/08 | 22:30h | Espai Port

Munay és una paraula que, en les llengües quechuas dels Andes, significa “estimar”, i que s’utilitza per definir l’amor que sent el creador per a la seva creació, així com per la naturalesa, un mateix i els que l’envolten. I Munay és, també, el nou disc, i la nova gira, de Vanesa Martín (Màlaga, 1980), una cantant amb inqüestionable poder de seducció que, després del gran triomf de Crónica de un baile (dues setmanes consecutives al número 1 de la llista oficial de vendes), s’ha convertit en una de les veus més admirades de l’Estat. Disposada, aquesta vegada, a “aprofundir en múltiples sentiments íntims i estats d’ànim diferents”, Martín va gravar el seu cinquè disc a Los Angeles a les ordres d’Eric Rosse, productor de Maroon 5 i Tori Amos. “Les cançons de Munay són un cant a la vida i als moments que he viscut en primera persona o ha viscut gent del meu voltant. Un vol incombustible de somnis, vida i experiències”, afirma. Vanesa Martín a Sant Feliu de Guíxols: bellesa i sensibilitat.

Electronic Sunset

Dissabte 19/08 | 19:00h | Espai Port

El Festival de la Porta Ferrada, seguint la seva línia transversal i eclèctica, vol introduïr l’electrònica dins la seva programació, donada la dimensió i el creixement espectacular que està impulsant aquesta disciplina arreu del món. Estem parlant d’una realitat actual i de la música del futur. 

És per això que Electrona, una plataforma gironina de música electrònica organitzadora d’esdeveniments, i la prestigiosa Escola EUMES de música avançada i so, conjuntament amb TheProject, coproduïran dins el Festival Porta Ferrada el tancament de la 55 edició amb l’Electronic Sunset dissabte, 19 d'agost. Els protagonistes seran la mítica DJ de Grenoble Miss Kittin i el sorprenent i enigmàtic DJ berlinès Claptone amb les seves versions i màscares. Completaran la festa Solar Sounds, un jove moviment en plena expansió, Eduexploited, el llegendari DJ resident de La Sala del Cel que ha marcat a tanta gent  a casa nostra, i el gran productor musical i a l’hora director de l’escola EUMES, Mootiv.

Tota una contracultura underground que renega d’etiquetes i s’obre camí a través d’un nou paradigma musical, nous estils que amb el seu batec rítmic atrapen i creen addicció.

El que pretenem és promoure aquesta vessant de l’electrònica i combinar-la amb la cultura, l’educació i la gastronomia, tot creant un ambient especial, elegant i únic, on tothom es pugui sentir bé. L’esdeveniment comptarà amb projeccions de mapping 3D, un espectacular sistema de llums, una posada en escena sorprenent amb manifestacions artístiques visuals i un so increïble.

Volem aconseguir una ambientació realment diferent i agradable, per acomiadar aquest estiu amb bona música i poder preparar noves i sorprenents propostes d’electrònica pel 2018.