• dilluns, 13 de de juliol de 2020

APROVADES DUES INICIATIVES PROPOSADES PER ERC EN FORMA DE MOCIÓ, AMBDUES PER UNANIMITAT

Ple Ordinari corresponent al mes d'Agost

Imatge aportada per ERC
Imatge aportada per ERC

El dijous 29 s'ha celebrat el Ple Ordinari corresponent al mes d'Agost, on s'han aprovat dues iniciatives proposades per ERC en forma de moció, ambdues aprovades per unanimitat.

La primera una "Moció contra la prohibició de les operacions de rescat a la mediterrània" acordada per Esquerra i el Govern després que tots dos presentessin propostes diferents en un primer moment. Els fets produïts durant el mes d'agost amb l'Open Arms o l'Ocean Viking, i el paper dels Estats europeus van posar el focus de nou sobre una qüestió que ja fa anys mostra les mancances de la comunitat internacional a l'hora de resoldre-la. Tots els grups del consistori hi van votar a favor.

La segona "Proposició de reconeixement a les víctimes ganxones del nazisme durant la II Guerra Mundial" sorgia per part republicana de la commemoració el pròxim 1 de setembre dels 80 anys del que es considera l'inici del conflicte. Aquest fet, afegit que el passat 9 d'agost el BOE publicava el llistat dels espanyols morts als camps nazis, va fer que també Guíxols des del Carrer fessin una proposta molt similar. Ambdues formacions hem treballat des d'aleshores per fer una proposta conjunta, que va comptar també amb el suport de Més-Moviment d'Esquerres, que fa uns anys ja havia fet una proposta en aquesta línia. Totes les regidores i regidors van votar a favor del text.

Diverses propostes del Govern, moltes d'elles vinculades a suplements de crèdit derivades de no tenir un pressupost aprovat van ser aprovades també per àmplia majoria, així com l'increment del 0,25% de la retribució als empleats públics. Esquerra hem donat suport també a dues propostes de Guíxols des del Carrer, l'una per anar eliminant l'ús del plàstic no reutilitzable al municipi i l'altre per la millora de l'ús dels aparca bicicletes al front marítim.

En el torn de precs i preguntes des d'ERC es va preguntar al Govern per la situació de l'estudi fet en l'anterior legislatura per la regulació de l´ocupació de la via pública i es va demanar també al Regidor responsable, que faltant pocs dies per l'inici del curs escolar, encara a dia d'avui hi ha centres que no estan a punt per aquest inici. Finalment, vam voler fer un agraïment i felicitació per part dels regidors republicans a Òmnium i ANC per l'organització del Sopar Groc de la nostra Ciutat.