• dimarts, 14 de de juliol de 2020

L’HOMENATGE TINDRÀ LLOC ELS DIES 30 DE SETEMBRE I 1 D’OCTUBRE

Plataforma 1-O Guíxols commemora amb diversos actes els 2 anys del referèndum

Plataforma1_0
Plataforma1_0

Plataforma 1-O Guíxols, que engloba les entitats ANC, Òmnium Cultural, la Comissió per la Dignitat o els CDR i partits polítics locals, ERC, Guíxols des del Carrer, Junts per Catalunya, MES-Avancem i Tots per Sant Feliu, ha preparat diversos actes per commemorar els 2 anys del referèndum d’autodeterminació.

Es començarà el vespre del dia 30 de setembre, quan se celebrarà la Marxa de Torxes, que sortirà des del Salvament i baixarà fins al Passeig del Mar, on es llegirà el manifest amb l’estelada hissada, juntament amb més sorpreses.

El dia següent, l’1 d’Octubre a la Plaça del mercat U d’Octubre de 2017, es farà la jornada commemorativa a partir de les 17h fins les 21h, durant la qual es podrà tornar a votar amb les urnes del referèndum. Les votacions es realitzaran a través del programari informàtic en què queda guardat el número de DNI per tal que cada persona només pugui votar una vegada. Pels que fa als menors d’edat, majors de 16 anys, vinguts d’arreu de Catalunya, podran exercir el seu dret mostrant el DNI o carnet de conduir.

A més a més, durant l’acte també hi haurà sardanes, castells, lectura de manifestos i la projecció de vídeos del referèndum de l'1O, en un acte que servirà per "rememorar el que vàrem veure i sentir fa dos anys en aquella data que restarà en la memòria col·lectiva dels que vàrem votar", segons l'organització. "També volem reivindicar que s'han vulnerat els drets fonamentals de tothom i volem demostrar que estem preparats per tornar-ho a fer".