• diumenge, 07 de de juny de 2020

El grup CiU guixolenc apunta que tenen 1.200 signatures a favor del canvi de nom de la Rambla Vidal per “L’1 d’Ocutbre de 2017”

rambla vidal_1
rambla vidal_1

S’ha aprovat  al ple, que es convoqui abans d’1 mes la comissió nomenclàtor per decidir si Sant Feliu tindrà o no, un carrer o plaça amb el nom d’1 d’octubre de 2017. Si la decisió és afirmativa, també s’ha aprovat que el canvi de nom es faci l’1 d’octubre de 2018 amb un acte públic.

La votació va ser molt ajustada doncs l’Alcalde i 4 regidors de TPSF varen votar en contra juntament amb PSC. La regidora Silvia Romero es va abstenir juntament amb Gdc i la CUP i només varen votar a favor PDeCAT, ERC i MES.

Després de 4 mesos des que vàrem presentar la primera petició de canvi de nom a un espai de la ciutat, el govern local argumenta que no hi ha pressa i que no consideren necessari aprovar la proposta al Ple, màxim òrgan representatiu de la ciutat.

Aquesta segona petició, impulsada pel CDR a través del nostre partit i recolzada per 1200 signatures, afegeix la proposta que sigui la Rambla Vidal la que canviï el seu nom pel de Rambla 1 d’octubres de 2017, i eliminar així el nom d’Antoni Vidal, que segons els historiadors, va ser un traficant d’esclaus.

L’objectiu de la proposta és recordar i homenatjar a tots els que varen fer possible que es pogués votar aquell dia i als que tot i els cops de porra i les amenaces de l’Estat, varen sortir al carrer a defensar pacíficament la democràcia i el seu dret legítim a decidir.

Podem entendre que l’Alcalde no tingui pressa per decidir el tema, i s’estimi més esperar que passin les properes eleccions,  no fos cas que TPSF perdi algun vot . També entenem que els socis no volen molestar al PSC,  però el que és més incomprensible és la posició passiva d’ERC en aquest tema. Sens dubte, posen per davant el seu pacte polític evidenciant que tenen intenció de renovar-lo després de les eleccions i potser s’obliden dels seus votants.