• dimarts, 14 de de juliol de 2020

L'AJUNTAMENT PRESENTARÀ UN RECURS EMPARANT-SE EN EL DRET DE LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Diverses entitats i col·lectius adopten les pancartes reivindicatives del balcó de l'Ajuntament de Llagostera retirades per ordre de la Junta Electoral

Ajuntament_llagsotera_pancartes
Ajuntament_llagsotera_pancartes

Els partits sobiranistes amb representació municipal (ERC, CUP - Alternativa per Llagostera i Junts per Llagostera)  han fet una crida a la mobilització ciutadana organitzant un taller de confecció de pancartes 

L'equip de govern de l'Ajuntament (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera) ha decidit presentar un recurs, contra el requeriment de la Junta Electoral de zona de Girona que insta a l'Ajuntament a retirar, en el termini de 24 hores, les pancartes i símbols del balcó de l'Ajuntament.

L'alcalde, Antoni Navarro, ha defensat que "cap de les pancartes penjades al balcó de l'ajuntament identifiquen cap formació política en concret i per tant no entenem que s'hagin de retirar". Navarro ha explicat que les pancartes i el llaç són una mostra de protesta compartida per un ampli sector de la població i d'ideologia diversa ja sigui independentista o no".

El requeriment de la Junta Electoral ha vingut motivat per la reclamació feta per part de "Ciutadans-Partido de la Ciudadanía" contra l'Ajuntament de Llagostera en considerar "la no neutralitat de l'Ajuntament" i demana la retirada de símbols i pancartes durant el procés electoral.

Anticipant-se a la resposta de la Junta Electoral i amb la certesa que el recurs no prosperarà els partits sobiranistes amb representació municipal a l'Ajuntament de Llagostera (ERC, CUP-Alternativa i Junts per Llagostera) han fet una crida a la mobilització ciutadana en defensa de la llibertat d'expressió i dels drets fonamentals.

En aquest sentit diverses entitats i col·lectius ja s'han ofert per adoptar les pancartes, entre elles la que reclama la llibertat d'expressió, així com el llaç groc lluminós.

També s'ha anunciat l'organització d'un taller de confecció de pancartes que tindrà lloc el proper diumenge 13 d'octubre de 10 a 13 a la Plaça del Castell, davant de l'Ajuntament.  

Finalment i amb motiu de la celebració de la Fira del Bolet de Llagostera, prevista per dissabte 12 d'octubre, s'ha animat a la població a penjar estelades i senyeres als balcons de tots els carrers i places del municipi.

S'adjunta fotografia d'una de les pancartes retirades que ha adoptat Els Golfus, la penya de la U.E Llagostera, que la tindran penjada a la taberna del bandoler durant la Fira del Bolet. 

D'esquerra a dreta: L'alcalde Antoni Navarro, la regidora d'Educació i Joventut Silvia Fà, un representant i membre de la Penya Els Golfus i la regidora d'Esports, Glòria Malagon, aquest migdia.