• diumenge, 07 de de juny de 2020

El CDR Guíxols vol denunciar la manera indigna com el Govern Municipal ha tractat la nostra proposta de nomenar la Rambla Antoni Vidal, Rambla 1 d'Octubre del 2017.

CDR Guíxols
CDR Guíxols
  1. Menyspreu de la participació ciutadana.

Durant mesos, el CDR va recollir 1200 firmes de ciutadans que volien aprofitar que calia canviar el nom d’Antoni Vidal (negrer i esclavista) pel d’1 d'Octubre del 2017.

Malgrat el nombre de signatures, l’Ajuntament no les ha tingut en compte i les ha menyspreades del tot. Denunciem que no se’ns ha volgut ni a la reunió del Nomenclàtor i que se’ns ha marginat de la decisió final.

Per què no vam poder fer sentir la nostra veu al Nomenclàtor havent aportat 1200 firmes?

On és el respecte a la participació ciutadana que tant prometien els partits als seus programes electorals?

  1. Plaça del Mercat-1d’Octubre. Solució vergonyant i partidista

La Plaça del Mercat ja tenia un bon nom. No calia canviar-lo. Afegir-li 1 d’Octubre aigualeix (volgudament) aquesta data històrica. Tothom abreujarà el nom i es referirà a la plaça dient Plaça del Mercat, com ja es deia.

En canvi a la Rambla, com que n’hi ha diverses, tothom hauria hagut de referirs’hi com a Rambla1 d’Octubre. S’han estimat més deixar la Rambla sense nom abans que fer honor a la data i als fets vergonyants soferts pel poble català.

  1. Canvi de nom d’amagat

El canvi de nom s’ha fet sense que els ciutadans ens n’ adonéssim. Tot i que el govern havia d’organitzar un acte públic i solemne, no es va avisar ni l’ANC, ni l’ ÒMNIUM, ni el CDR. No hi era ni l’alcalde!

De què s’avergonyeixen?

De qui tenen por?

  1. Premeditació i traïdoria

El mateix dia 1 d’Octubre al matí, l’equip de govern va fer treure les plaques de la Rambla 1 d’octubre que va penjar el CDR i que estaven avalades per més de 1200 persones.

És simplement una provocació, una venjança contra el CDR perquè, amb la seva acció, s’ha atrevit a posar en evidència les contradiccions d’alguns components del govern.

Sempre els quedarà l’honor de ser l’únic poble de Catalunya on, el mateix 1 d’Octubre, mentre tants catalans es manifestaven al carrer, el Govern Municipal arrencava els símbols d’aquesta data, enlloc d’inaugurar festivament i públicament un espai dedicat a l‘1 d’Octubre.

SEGUIM! NI OBLIT, NI PERDÓ