• dimecres, 15 de de juliol de 2020

HI PARTICIPARAN 79 COLLES DE DIVERSES POBLACIONS GIRONINES AMB GAIREBÉ 5.000 FIGURANTS

43a EDICIÓ DEL CARNAVAL DE PLATJA D’ARO DEL 15 AL 26 FEBRER AMB UNA VINTENA D’ACTIVITATS I LA GRAN RUA DE CARROSSES I COMPARSES DISSABTE 22 DE FEBRER

Colabora
Colabora

Tot a punt per a la 43a edició del Carnaval de Platja d’Aro, del 15 al 26 de febrer de 2020 amb una vintena de propostes amb el carrer com a escenari principal de la festa. La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 22 de febrer amb un recorregut per a les avingudes de Cavall Bernat i S’Agaró amb format desdoblat: al matí desfilen 11 colles en modalitat d’exhibició (11 h) i a la tarda 65 colles en modalitat de concurs (16 h) amb una dotació global de 8.000 euros amb guardons per als cinc primers classificats en les modalitats de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i guardó únic per a la Millor Colla Debutant.

Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen, fora de concurs les colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja d’Aro i dels carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, les tres poblacions que enguany promouen conjuntament rues saludables, sense alcohol, com recullen les bases de participació de les tres desfilades. El lliurament de premis és el mateix dia al Palau d’Esports i Congressos, on primer hi haurà ball (22 h) i tot seguit es donaran a conèixer els guanyadors (23 h). També aquell dia, per primera vegada, s’instal·larà a la Plaça de l’Ajuntament -conjuntament amb un espai de Protecció Civil- tota la tarda i fins a les 3 de la matinada el Punt Lila d’atenció, informació i sensibilització contra la violència sexista (també en la festa nocturna de Dijous Gras).

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar, on només tres actes són de pagament a preus populars. L’activitat s’inicia dissabte 15 de febrer amb el Sopar de Colles de Carnaval (21 h) al Palau d’Esports i Congressos (10 euros infants, 13 euros adults) amb la presència i participació dels Reis Carnestoltes d’anys anteriors. Tot seguit (23 h) i obert a tothom, hi haurà el Canvi  d’Atributs (23 h) entre els Reis Carnestoltes de 2019 de la Colla Els Collonuts amb els de 2020 de la Colla Anem de Conya, moment en què començarà el mandat de la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa. La nit es tancarà amb l’espectacle còmic, coreogràfic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi.

L’endemà, diumenge 16 de febrer se celebra una doble desfilada infantil animada per Soy La Fiesta a S’Agaró (11 h) i a Platja d’Aro (16 h). Les cercaviles de les dues Llars d’Infants Municipals són dimecres 27 de febrer (11 h) i també la botifarrada popular (1 euro) amb disco mòbil (21 h). Dimecres també s’estrena una de les novetats d’enguany: la Gimcana de Carnaval (17-19 h) pels carrers de la vila amb punt de sortida des de la Plaça de l’Ajuntament, una iniciativa de la regidoria de Joventut, que també organitza per a l’endemà, diada de dijous 20 de febrer, el concurs de la Pujada del Pernil a la Plaça Major (13 h): cal enfilar-se per un pilar lliscant per agafar la peça col·locada a la part superior del mateix.

Una proposta, emmarcada en la diada de Dijous Gras, protagonitzada pel Pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l’Ajuntament (12 h), l’arrossada popular (5 euros) i disco mòbil per a un miler de comensals (14 h) al Palau d’Esports i Congressos, on a la nit hi haurà la Festa de Carnaval amb Flaix FM amb els discjòqueis Hèctor Ortega i Sergi Domene, amb entrada gratuïta per celebrar el desè aniversari de la colla Anem de Conya  que enguany és també la colla dels Reis Carnestoltes (22.30 h). Diumenge 23 de febrer, l’endemà de la Gran Rua de Carrosses i Comparses les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants Juguipop (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), animació musical amb Los Labradores (12 h) i Pigs (17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 26 de febrer (19.30 h), amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular clou els actes de Carnaval al municipi.