• diumenge, 05 de d’abril de 2020

AUTORS LOCALS I ACTIVITATS DE SANT JORDI

Tal i com ja varem anunciar, entre altres fonts, la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, ens acosten títols de llibres que us poden interessar de cara a la Diada de Sant Jordi, que presenten autors locals o bé vinculats per diverses circumstàncies a Sant Feliu de Guíxols. També trobareu les activitats programades per aquest cap de setmana en el següent arxiu

600-SANT-JORDI-1
600-SANT-JORDI-1

-Ponç Puigdevall: “Il·lusions elementals” nova obra del premiat autor i articulista ganxó.

– Elm Puig: “La invenció del sotabosc”, autor i poeta guixolenc, el llibre va sortir a juny 2016.

– Ester Xargay: “Infinitius”, darrer poemari de la guixolenca, a més del llibre del seu difunt company, el poeta Carles Hac Mor “Escriptures alçurades

– Associació d’Amics de la Música dels anys 60 (AAMA60): 60 històries dels anys 60, en homenatge pòstum a Enric Àguila.

-Josep Ma Serra: “De cara al espejo”, novel.la autobiogràfica de l’autor guixolenc.

– Josep Cullell, amb 2 títols (només disponibles a Amazon): Retrats de País: Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí/l’Estartit i Gaziel (1887-1964), un retrat ideològic.

– Antonio M. Herrera: “La maravilla ensimismada (Kuiksàlia)”. L’autor va viure a Sant Feliu, professor de l’IES Sant Elm. El poemari són records de la nostra ciutat.

– Enric Herce: “Un any a la cuina” xef ganxó, llibre, que va sortir per Nadal, a mig camí entre llibre de cuina i paisatge de l’Empordà).

– Soledad Gallardo: “De su propia sangre”, autora guixolenca, l’altre llibre recent seu és “Yo, Atanagildo rey”.

– Nemesio Noreña: “Línea de fe” de l’autor guixolenc que fa novel·la negra.

– Patricia Langdon-Davies: “El llibre del forat al mig”, llibre de l’autora anglo-ganxona editat el juny de 2016.

-Narcís Ruscalleda: “Cendres d’estima” llibre de poemes del poeta guixolenc editat el juny de 2016

-Josep López de Lerma: “Cuando pintábamos algo en Madrid” llibre del guixolenc sobre interioritats del Congrés de Diputats en la seva etapa política a CiU.

– Rosa Rourich: “La Pahtufeta”, guixolenca, membre de la PAH Sant Feliu de Guíxols; conte infantil que explica la PAH als infants.

– Jordi Moltó: “El vaivé de l’ocult”, autor guixolenc, relats de vivències personals incardinades en fenomenologia metafísica i paranormal.

-Antoni de Pàdua Homs Alcaire: “Empremtes d’uns peus menuts…”, autor guixolenc, novel·la de records d’infantesa a Sant Feliu.

-Carlos Álvarez: “Guia de camp dels ocells a Catalunya”, nova obra de l’autor guixolenc.

– Marc Gascons “Tinars: el gust per la tradició” llibre del xef ganxó que va sortir per Nadal.

– John Langdon-Davies: “Home a la muntanya” obra del desaparegut periodista i escriptor angloganxó.

– Genís Sinca: “El cavaller Floïd: biografia de Joan Baptista Cendrós”, empresari i mecenes català, tenia casa a Sant Feliu i s’hi sentia molt vinculat; la seva filla, Laura Cendrós, tenia galeria Kroma, a la Rambla, a la casa familiar).

– Laia Casas: “Jo sóc xina-catalana”, el llibre és fruit del seu treball de recerca de batxillerat; vinculació familiar amb Sant Feliu.

– Joaquim Pijoan: “Tempus fugit: records d’infantesa 1952-1959”, llibre de records de la Vall d’Aro, l’autor és de Santa Cristina.

– Carme Lafay: “De sol a sòl: cròniques del juliol de 2030” (novel·la juvenil); El secreto de Liu Shen (en format Seebook). L’autora té casa a Sant Feliu.

– Judit Pujadó i Xavier Cortadelles: “La Costa Brava Àlbum guia 1925: edició facsímil parcial, actualitzada amb imatges i textos d’autors contemporanis”.

– David Sandó i Marc Juera: “Trazos de sangre”, coautors, 2n volum de la trilogia El Legado de los Primeros; el primer volum va aparèixer l’any passat, “Trazos de luz”.

– Anna Genover: “El tresor perdut de Pakamotu”, autora vinculada a Sant Feliu; novel·la infantil que va aparèixer per Nadal.

– Joan Gasull: “El pacifista que pretenia volar una discoteca” de l’autor palamosí on hi parla de Platja d’Aro, Sant Feliu, etc.

– Isidre Grau: “La ciutat dels solitaris” autor de Cerdanyola amb casa a Sant Feliu, i fa referències a la Costa Brava i Sant Feliu.

– Pau Roig Ros i Xavier Niell Ciurana: “Dòlmens, menhirs i coves: monuments megalítics del Baix Empordà, el Gironès i la Selva”.

– Silvia Congost: “Si duele, no es amor: aprende a identificar y a liberarte de los amores tóxicos”.