• Dimarts, 18 de Juny de 2019

LA UNIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA I TURISME DE LA COSTA BRAVA CENTRE ES REUNEIX AMB REPRESENTANTS DELS DEPARTAMENTS D’ECONOMIA I TREBALL PER COL·LABORAR EN EL CONTROL DE L’OFERTA IL·LEGAL EN EL SECTOR TURÍSTIC

smartcapture
smartcapture

La trobada ha comptat amb la presència del director general de Promoció Econòmica, Lluís Juncà; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; i el gerent de l’associació, Martí Sabrià.

L’Hotel Aromar de Platja d’Aro ha acollit una reunió que ha servit per avaluar l’estat actual del sector, i en el qual s’han tractat qüestions com les inspeccions i el registre del control horari.

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ha celebrat aquest matí una reunió amb representants dels departaments d’Economia i Treball de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’analitzar el moment actual que viu el sector al litoral gironí.

A la reunió celebrada a l’Hotel Aromar de Platja d’Aro hi ha assistit el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Lluís Juncà; la tècnica del departament Carlota Albanell; i el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta.

Per part de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, hi ha participat el gerent Martí Sabrià; la vicepresidenta de l’associació, Montse Closas; i la responsable tècnica, Judit Lloberol. 

Un dels punts tractats durant la trobada han estat les inspeccions realitzades pel Departament de Treball en el sector turístic. Des de la Unió s’ha mostrat una clara predisposició per seguir complint amb la normativa però s’ha insistit en la necessitat de redistribuir les inspeccions. “Els establiments que obren tot l’any acostumen a ser els que pateixen més inspeccions. En canvi, els que només obren en  temporada alta no hi estan tan sotmesos. Per tant, el que demanem és que hi hagi una redistribució de les inspeccions. Bàsicament per estar en igualtat de condicions”, ha assenyalat el gerent de l’associació, Martí Sabrià. 

En termes similars s’ha expressat el director general de Promoció Econòmica, Lluís Juncà, que ha remarcat la necessitat de “garantir que es promocioni aquells que fan la feina ben feta, i posar les coses més difícils als que no s’esmeren”. Davant les peticions de la Unió, el representant de Treball ha comentat que, malgrat que la planificació de les inspeccions ja està feta, la intenció és “redistribuir les actuacions aquest mateix estiu, ja que considerem que és l’època de l’any que s’incrementa l’economia submergida i per tant, la competència deslleial”. A més, Josep Ginesta també ha comentat que durant l’any passat es van fer prop de 1.400 actuacions a Girona, i que això va permetre la regularització d’un miler de treballadors del sector turístic”.

Registre del control horari

Durant la trobada d’aquest matí també s’ha parlat de l’entrada en vigor de la normativa que obliga a les empreses de tenir un control efectiu del nombre d’hores que realitzen els seus treballadors.

“En el nostre sector no és fàcil aplicar el registre horari. Quan un client està assegut a taula, no podem marxar. A més, també hem de tenir en compte que el sector concentra la feina en els mesos d’estiu”, ha afirmat Martí Sabrià un cop finalitzada la reunió. En aquest sentit, el gerent de la Unió ha anunciat que “treballarem junts per fer entendre que som un tipus d’activitat especial”. 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta ha compartit l’optimisme de Sabrià de cara a trobar una fórmula, i ha lamentat que l’aplicació de la llei -encara sense reglament per la seva aplicació com a normativa- s’hagi fet de forma precipitada. “El que està en joc no només és el compliment de la normativa sinó també la satisfacció del client”, ha conclòs el gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.