• dijous, 17 de d’octubre de 2019

La màgia de la cuina

El proper dissabte 17 de juny Amics de La Casa Màgica tancarà la temporada amb la conferència-col·loqui i degustació La màgia de la cuina.

Manel Romero, professor de cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona serà encarregat de mostrar in situ la màgia que té la cuina.

Aquest art de coure i de preparar menjar té moltes variants en funció al territori, a la cultura, a la religió,... però la conferència de dissabte que ve es centrarà en alguns elements bàsics de la cuina mediterrània. Manel Romero ens descobrirà la màgia que tenen certs cereals per formar el pa o com es pot obtenir oli de l’olivera.

També ens explicarà la màgia que té la sal per ser un element bàsic dels sabors i ens demostrarà com el garum és la salsa imperial mediterrània. Es clourà amb una degustació de tastets variats. L’acte, La màgia de la cuina, tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro.

Organitzat per l’entitat cultural Amics de La Casa Màgica, comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, Skäl Internacional de Girona, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de La Casa Màgica –col·lecció Xevi. Glòria Jara i Albertí