• diumenge, 07 de de juny de 2020

10 PREGUNTES AL CANDIDAT Toni Sanchez, Candidat a l’Alcaldia pel Partit Popular de Catalunya a St. Feliu de Guixols

Toni Sanchez (1)
Toni Sanchez (1)

Quin projecte defensa pel Font Marítim de la ciutat. És a dir, la part  central del passeig que de moment resta com estava?

Amb els anys crec que no serà mala idea de continuar amb l’obra recentment feta. Es moderna i aconsellable. Però s’ha de mirar el cost d’aquestes obres, ja que de 1 milió de euros que estava pressupostada l’obra nova, ha pujat a 3 milions. Això es insostenible i més si volem abaixar els impostos. Crec que no es una urgència ni prioritat per la ciutat.

Defensa el projecte de l’actual govern municipal sobre el pàrquing de la Corxera o bé, planteja altres alternatives?

Jo porto en el meu programa, el tornar a negociar per fer el parking soterrani del Passeig del Mar. Ja fa anys es va intentar de fer i al final no va sortir. He parlat amb tècnics i m’han comunicat que es pot fer. Aquesta obra, no costaria res a l’Ajuntament ja es  faria una concessió a l’Empresa constructora del Parking per 50 anys i prorrogables si s’escau.

La meva aposta també es que una vegada fet el Parking, enrajolar tot el Passeig del Mar i urbanitzar-ho perquè resti un passeig estètic i modern. Tenim un dels millors passejos de la Costa Brava i s’ha de lluir.

Sobre la concessió de la neteja de la ciutat, quina és la seva postura?

Sobre la neteja. S’ha de revisar el contracte amb l’empresa CESPA, que a hores d’ara no crec que es compleixi, ja que la ciutat està plena de brutícia i els contenidors fan pudor.

La culpa de la manca de salubritat i neteja de la nostre ciutat, la te l’Equip de Govern actual i l’Empresa concertada, CESPA. Si no es compleix el contracte, s’ha de rescindir de l’Empresa per incompliment i buscar altres empreses. Apostarem pels vehicles de neteja no contaminants.

Pel que fa a una de les mes importants queixes dels ciutadans, les caques dels gossos, crearem una Ordenança de Protecció Animal i una base de dades, on tots els propietaris de gossos hauran de tenir el seu gos censat a la base de dades d’ADN. D’aquesta manera es podrà agafar una mostra del carrer i saber qui es el propietari.

Respecte a l’Institut Sant Elm, quines propostes tenen?

Sobre l’Institut St. Elm, no m’ha arribat de moment cap noticia. Per tant desconec el tema. D’altra banda, crec que es un Institut vell i que necessitaria una reforma important.

En relació a facilitar la construcció de més hotels, què n’opina?

Aquest equip de Govern, ha deixat passar oportunitats de poder cedir els Hotels propietat dels Germans Anlló a empresaris que s’han interessat. Jo sempre explico un exemple. Va venir a St. Feliu un Empresari francès interessat per l’Hotel Panorama i va marxar mol cabrejat perquè li volien vendre l’Hotel a preu d’obert. Si jo soc Alcalde, a l’Empresari que tingui interès en aquests Hotels, només haurà d’ingressar 1 € i construir l’Hotel, però amb la condició que una vegada obert, el 75% del personal treballador sigui gent de St. Feliu. Amb això crearem llocs de treball per la gent de la nostre ciutat. S’estan perden moltes oportunitats a la nostra ciutat, per culpa de equips de govern incompetents.

Com pensa dinamitzar les àrees comercials de la ciutat?

Hem de començar potenciant el turisme obrint hotels, com he dit abans. Animar als comerciants perquè els comerços estiguin oberts quant més temps i horari millor. Si recuperem el turisme, els comerços funcionaran millor. Pel que fa a Vilartagues, barri més poblat de St. Feliu, vull fer un mercat setmanal a la Plaça Salvador Espriu amb la col·laboració de tots els comerciants de la zona. Vull treure-li fruit al Guíxols Arena, organitzant Fires, tal com la Feria de Abril, Fires comercials, La Festa anual Medieval, un macroconcert de rock 24 hores pel jovent i moltes més activitats. El Guíxols Arena es un espai per aprofitar.

El nombre de robatoris als habitatges s’ha incrementat força. Com veu aquest problema?

El problema de seguretat, es un dels que em preocupa molt. Jo que he estat policia local durant 37 anys a la nostra ciutat, puc dir que la delinqüència, inseguretat, infraccions de trànsit, el gamberrisme, ha crescut en els últims anys. Y perquè passa això?. Dons perquè no s’ha ampliat la plantilla de la policia local. Actualment hi ha una plantilla obsoleta de 34 efectius dels quals un 40% son interins, o sigui gent sense formació i sense arma. Amb aquesta situació, el ciutadà es veu totalment desprotegit. Nosaltres ampliarem la plantilla fins arribar a 40-45 efectius. Potenciarem la figura del policia de barri, peça important per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes dels barris. Farem una Comissaria nova on estigui centralitzat, policia local, SEM i Protecció Civil, Farem una oficina de la policia local a la Plaça Salvador Espriu on tingui presencia com a mínim 2 agents per torn. La policia local de St. Feliu de Guíxols ja fa anys que no funciona i això repercuteix en els ciutadans. Volem una policia local moderna amb material i propera al ciutadà.

Està a favor de preservar el patrimoni cultural de la ciutat o bé, apostar per reformar la ciutat?

A St. Feliu tenim molt valor cultural i s’ha de conservar. Tampoc es pot descartar reformes culturals. Poder es podrien organitzar més sortides culturals per la ciutat i el seu entorn. Es urgent d’arranjar el camí de Ronda cap a St. Pol, ja que es troba molt deteriorat i comporta un perill imminent per les persones que fan aquesta ruta cultural i turística vora el mar.

Creu que l’espai Thyssen continua essent un projecte vàlid per la Ciutat?

L’espai Thyssen, crec que es un bon projecte per la nostre ciutat. Però no ens enganyem, mai passarà de ser una exposició petita de quadres i no pas un museu com tenen en ciutats grans. La Baronessa ja sap el que fa , i molt bé. Aquest es un tema que ho gaudeix més la gent de fora que els ciutadans de la nostra ciutat i si no tenim lloc on hostejar als foranis, de que serveix?.

Com veu la ciutat d’aquí 10 anys?

Jo veig la ciutat en un futur, molt malament si continua governant gent com la que actualment ens governa. Cada vegada tenim una ciutat més morta, insegura, bruta.... Si no activem la maquinaria turística, font de riquesa que suposa mes del 11% del PIB al nostre país, no avançarem.

Per tant si no canviem el xip, continuarem amb el St. Feliu avorrit, insegur, brut.....sense destí turístic.

 

Apostem per un St. Feliu mes pròsper, competitiu i turístic.