• diumenge, 07 de de juny de 2020

10 PREGUNTES AL CANDIDAT - Som Catalans

Som catalans
Som catalans

1.-Quin projecte defensa pel Font Marítim de la ciutat. És a dir, la part central del passeig que de moment resta com estava?

Defensem que hi hagi un termini perque qualsevol ciutadà guixolenc presenti la seva proposta, exposi el seu projecte i sigui el poble, mitjançant una consulta popular, qui decideixi,.

Sigui quin sigui el projecte creiem que marca un abans i un desprès al passeig marítim. Val a dir que la formació a la que represento, defensa l’ampliació de zones peatonals per els veïns.

2.-Defensa el projecte de l’actual govern municipal sobre el pàrquing de la Corxera o bé, planteja altres alternatives?

Sant Feliu té un problema de pàrquing, és evident, però també té problemes socials més importants. Hem de fomentar el model d’us compartit dels vehicles, reduir el parc mòbil més contaminant, i destinar els diners d’aquestes obres faraòniques que no porten a res, a cobrir les mancances socials que té la gent a la nostra ciutat.

Moren a Catalunya 6 persones al dia esperant l’ajuda per la dependència, i no podem permetre que una d’aquestes persones sigui de Sant Feliu de Guíxols.

Els joves necessitem recursos per anar a estudiar fora, perque no els trobem aquí i una llarga llista d’emergències socials i l’Ajuntament té l’obligació de cobrir aquestes necessitats.

La mobilitat es molt canviant i en el segle XXI no és una necessitat extrema el projecte de l’actual govern.

3.-Sobre la concessió de la neteja de la ciutat, quina és la seva

postura?

Cada dia Sant Feliu està més bruta i més deixada, el servei de neteja és una empresa estratègica per el municipi per lo tant el servei d’escombraries, el servei d’aigua i el d’energies han d’estar en mans de l’ajuntament.

Amb iniciatives de re municipalització dels serveis  pretenem reduir costos a les llars i destinar els beneficis a projectes socials.

 

4.-Respecte a l’Institut Sant Elm, quines propostes tenen?

L’institut de Sant Elm es vell i Obsolet, tenim l’ extrema necessitat de construir un institut-escola per renovar-nos i garantir el dret a l’educació en les millors condicions.

L’institut es pot reformar i destinar aquet espai a oferir mes places de centre de dia i destinar espai a menjadors socials per a jubilats amb pocs recursos, o bé famílies catalanes amb dificultats econòmiques.

5.-En relació a facilitar la construcció de més hotels, què n’opina?

Estem a favor de dinamitzar la zona comercial amb la construcció de nous hotels, però necessitem que la gent vingui i per això necessitem l’ajuda d’operadors internacionals per atraure el turisme a la nostre ciutat, estem al cor de la costa brava i ho hem d’ensenyar al mon, però sols, no podrem.

De igual manera volen liderar el projecte de fer arribar el tren al Baix Empordà i connectar la zona amb estacions d’ AVE i aeroports.

6.-Com pensa dinamitzar les àrees comercials de la ciutat?

Aquesta pregunta esta relacionada amb l’anterior i es que per poder dinamitzar les àrees comercials i de restauració, apart de tenir-les, les hem d’omplir.

Hem de fomentar que les empreses s’ instal·lin al municipi, hi ha molts locals tancats, per això impulsarem una rebaixa d’impostos, i una ajuda al lloguer a aquelles empreses que obrin un negoci a la nostre ciutat. 

7.-El nombre de robatoris als habitatges s’ha incrementat força. Com veu aquest problema?

Que com veig aquest problema? Penso que els anteriors governs han fer una gestió nefasta en l’àmbit de la seguretat, hem de potenciar la policia local, l’hem de dotar de més competències, més efectius i mes material així com instal·lar més càmeres de seguretat en zones conflictives.

8-Està a favor de preservar el patrimoni cultural de la ciutat o bé, apostar per reformar la ciutat?

No nomes hem de preservar el patrimoni si no que hem de realitzar reformes a la ciutat per realçar el nostre patrimoni cultural com a símbol d’identitat de la cultura catalana del poble.

9.-Creu que l’espai Thyssen continua essent un projecte vàlid per la Ciutat?

Segueix sent un projecte vàlid per a promocionar un turisme cultural, però hem de fer que la gent vingui, si no podem aconseguir que connectar el nostre municipi amb aquest turisme, es un projecte acabat.

10.-Com veu la ciutat d’aquí 10 anys?

M’agrada aquesta pregunta, i es que tenim dos camins a seguir fins d’aquí 10 anys.

El primer, es deixar que el poble es segueixi envellint, que els joves seguim sense tenir oportunitats de feina i continuem amb la substitució demogràfica que patim, que es el que actualment està pesant o bé, el segon que es el que proposem nosaltres.

Fomentar que les empreses s’instal·lin al municipi, ajudar al joves a l’hora d’adquirir un habitatge a Sant Feliu, fomentar la natalitat de nounats guixolencs, fomentar la cultura catalana vers la que ens estan imposant col·lectius nouvinguts i aturar la substitució demogràfica que patim.

Així que responen a la seva pregunta de no fer un canvi radical a la ciutat, a molt curt termini, estem abocats a acabar amb la mateixa situació que troben a Salt.