• dilluns, 20 de de gener de 2020

UN EQUIP DEL MONTCLAR VA QUEDAR EL 13È DE LA CURSA L’ONCOTRAIL DE PALAFRUGELL

“Vàrem fer un sobreesforç físic perquè vam perdre un corredor a l’últim moment”

L'equip del Montclar de Pereferrer
L'equip del Montclar de Pereferrer

Dos equips del club excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols hi han participat en la nova cursa l'Oncotrail que s’ha celebrat a principis d’octubre. Més de 2.000 participants d’arreu de Catalunya van prendre la sortida en la setena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col•laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. La iniciativa ha tornat a batre el seu propi rècord de participació, amb un total de 275 equips inscrits, dels quals 273 van prendre finalment la sortida. A causa del topall de participació fixat per l’organització, prop de 50 equips han quedat aquest any en llista d’espera i de cara a l’any vinent no es descarta ampliar la participació.

Un dels dos equips del Montclar va quedar en el lloc 13è de la cursa i el segon, en el 106; s'ha de tenir en compte que l'equip Montclar1 hagués pogut quedar molt millor, si no haguessin patit un problema important en el darrer moment. "Cada equip consta de 8 persones, quatre sempre corren etapes i després són substituïts pels quatre restants en la següent etapa. Doncs, bé, nosaltres varen patir la pèrdua d'un participant per una lesió greu i això ens va reportar fer un sobreesforç perquè va representar que una persona de nosaltres no podia descansar entre etapes. Vàrem fer un esforç físic gran, de fet, en el tram més dur que és el de Begur, anàvem el lloc vuitè i finalment, vàrem quedar en el 13è,són coses que passen i que mai pots preveure", explica un dels participants del Montclar 1, Jordi Pereferrer. 

L'Oncotrail compta amb participants que s'ho prenen com una competició i altres, que ho fan caminar i que tan sols volen arribar-hi a la final. De fet, no s'ha d'oblidar que és una cursa per recollir diners a favor de la investigació mèdica sobre el càncer. "Nosaltres ens varen preparar per competir, hem estat temps amb preparació exclusiva per presentar-nos amb un entrenador també especial per aquests tipus de curses. I, estem contents perquè sabem que haguessin obtingut un millor resultat si haguessin corregut tots vuit." 

Els equips que es presenten a la cursa han d'ingressar un mínim de 1000 euros per participar-hi, per aquesta raó els equips del Montclar ja començaren la seva campanya durant la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols, amb la finalitat d'obtenir aquests diners. "Ens ha ajudat força gent, comerços i gent particular, francament no ens ha costat massa temps fer els diners necessaris i això, que havien de recollir 2000 euros perquè érem 2 equips. Ja estem pensant en la cursa de l'any vinent, que també ens hi volem presentar", assenyalar el corredor. 

L'equip de Jordi Pereferrer ja hi està entrenant per participar en la cursa de l'Ardenya que se celebrarà al desembre, "nosaltres no parem mai, sempre tenim més reptes i això és positiu". Pere Mas