• diumenge, 07 de de juny de 2020

El Singlot fa un homenatge al llegat de Pepe Rubianes

hem de parlar, nene
hem de parlar, nene

Sant Feliu de Guíxols s'hi ha bolcat enguany en la figura de l'humorista Pepe Rubianes, que ens va deixar ara fa 10 anys, amb dos actes molt emotius. El primer, dissabte 6 de juliol, es va inaugurar la primera plaça que hi ha a tot Catalunya amb el seu nom, - recordem que a Barcelona té un carrer també amb el seu nom- i segon, l'espectacle especial que ha creat Singlot amb textos del gran Pepe, i que representa el primer homenatge que se li fa des que ens va deixar. La seva germana, Carme Rubianes, ha estat la persona que ha fet factible tot aquest procés productiu, ja que ha ajudat força amb la seva creació. A més, un cop finalitzat l'espectacle, "Hem de parlar, nene", el 6 de juliol a l'espai Port, la seva germana va anunciar que la meitat dels diners que ha rebut la família com a drets d'autor, aniran destinats a la oenegé, Opem Arms, ja que com va dir, "el meu germà era molt solidari". 

L'alcalde, Carles Motas, va pujar a l'escenari per tal de donar el premi de reconeixement de Singlot a l'humorista "galaico català", tal com amb ell li agradava manifestar-se.

L'espectacle, "Hem de parlar, nene", primícia total al Singlot d'enguany, ha estat una de les obres més esperades pel públic, ple de gom a gom i des de feia molts dies amb l'entrada exhaurides, va començar amb la veu de Pepe Rubianes. Després, varen sortir a l'escenari Andreu Buenafuente, Berto Romero i Carlos Latre. Tots tres varen protagonitzar textos del gran autor i humorista, Pepe. La sorpresa de l'espectacle va ser la participació posterior de Joan Luis Bozzo, gran amic de l'humorista desaparegut, els periodistes Albert Om i Xavier Grasset i Cristina Dilla, l'única dona que va compartir escenari amb en Rubianes durant més de 3 anys. Tots varen explicar anècdotes poc conegudes d'en Pepe, com per exemple, en Bozzo explicà que en una ocasió quan l'humorista no era gaire conegut, va anar a actuar a un poble i quan va començar a recitar renecs i insults, el públic el va increpar. En Rubianes, en compte de demanar disculpes, va començar a insultar al públic. Finalment, va ser custodiat per la guàrdia civil per tal de poder sortir del recinte. "Em penso que és l'única vegada que en Pepe va tenir una relació cordial amb la guàrdia civil", va manifestar en Bozzo.