• dilluns, 16 de de setembre de 2019

ACTIVITATS NÀUTIQUES, ESPECTACLE INFANTIL, TALLERS, BITLLES, TRENET, PARC D’AVENTURA I GIMCANA

PLATJA D’ARO PROGRAMA UNA DESENA D’ACTIVITATS D’OCI I LLEGENDES EL PROPER CAP DE SETMANA 7, 8 i 9 DE JUNY EN EL MARC DE L’ACCIÓ “CATALUNYA, HOLA FAMÍLIA!”

serp-fanals
serp-fanals

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro conjuntament amb diverses empreses d’oci del municipi ha programat, del 7 al 9 de juny, una desena d’activitats -nàutiques, espectacle infantil, tallers, bitlles, trenet, parc d’aventura i gimcana- en el marc de la segona edició de l’acció promocional Catalunya, Hola Família! (www.catalunya.com) vinculada a les destinacions certificades en turisme familiar per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) de la Generalitat de Catalunya. Hi participen simultàniament les 25 destinacions del país que es distribueixen en tres marques especialitzades -Natura i Muntanya en Família, Platja en Família i Equipament Familiar- i també 120 empreses.

Per a aquesta edició el tema escollit és Llegendes en Família amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori, i per això s’ha generat una aplicació amb el mateix nom que permetrà buscar i caçar durant aquells dies els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amaguen en boscos, platges, places i parcs. Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori, en el cas de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, la Serp de Fanals.

L’acció pretén promocionar un dels productes clau en l’estratègia turística catalana, contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies i incrementar la visibilitat dels adherits al segell familiar. Segons les dades de l’ACT el 32% del turisme que arriba a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 45% durant els mesos d’estiu; tot generant fins a 4.000 milions d’euros anuals. Els francesos (37%) i belgues (30%) són els mercats internacionals que més turisme familiar aporten a Catalunya.

El municipi va assolir l’any 2014 l’acreditació com a destinació familiar, que avui només tenen 25 espais de Catalunya. Per aconseguir-la cal la implicació de les empreses locals generant millores en allotjament, restauració i oci que facilitin l’estada del públic familiar (actualment hi ha adherits 8 allotjaments, 4 empreses d’oci i 6 restaurants). Des de l’àmbit municipal cal garantir zones de jocs infantils i lúdiques a platges i al centre vila, la senyalització de les zones de perill, informació en diferents idiomes, la implantació de mesures de seguretat passives i actives, o una programació d’activitats dissenyada per al públic familiar: al municipi, per exemple Mini Club a la Platja Gran, Festival Xalaro d’espectacles familiars, visites guiades, Mercat Medieval o visites guiades i activitats de descoberta, entre d’altres.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de juny

Gimcana · On és en Xalarí?

Tres propostes per realitzar a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró · Gratuït

Troba els punts on s’amaga la mascota de turisme familiar i aconsegueix un obsequi

Informació i plànols orientatius amb les pistes a l’Oficina de Turisme

Aventura al arbres

10-20 h · Costa Brava Parc d’Aventura · Platja d’Aro · 19’50 euros

Dissabte 8 i diumenge 9 de juny

Bitlles en família

11-17 h · Bowling d’Aro · Parc d’Aro, Platja d’Aro · 3’50 euros

Dissabte 8 de juny

Marina Day · Activitats nàutiques en família

Club Nàutic Port d’Aro · Platja d’Aro

10-18 h · Tastet d’activitats i esports nàutics · Gratuït

Paddel surf, caiac, vela, jet ski; bateigs de submarinisme, snorkel i navegació; red shark bikes, sortides en llanxa i en catamarà

12 h · Desfilada de moda

Esmorzar (9-11 h) i dinar (a partir de les 13.30 h) a preus especials

clubnauticportdaro.cat

Diumenge 9 de juny

El trenet de la Vall d’Aro · Circulació de minitrens

11-13 h · Parc de l’Estació · Castell d’Aro · Associació El Trenet de la Vall d’Aro · Gratuït

Espectacle infantil amb en Xalarí

11 h · Plaça Major · Platja d’Aro · A càrrec de Soy La Fiesta · Gratuït

Taller infantil “La Serp de Fanals”

17-19 h · Plaça Sant Pol · S’Agaró · A càrrec d’Activijoc · Gratuït

Benvinguts a l’Espai Jugacirc

17-20 h · Plaça Sant Pol · S’Agaró · A càrrec d’Activijoc · Gratuït