• divendres, 14 de d’agost de 2020

El passat divendres 31 de maig, Pilar Francès va presentar a la vila d’Onil , comarca de l’Alcoià, "Quan calmin els mals vents, tornaré".

Pilar_Frances
Pilar_Frances

El passat divendres 31 de maig, vaig tenir el goig de presentar Quan calmin els mals vents, tornaré a la bonica vila d’Onil, comarca de l’Alcoià, terra dels meus besavis paterns, els Francès Novella. Aquella vesprada, en una lluminosa sala de la magnífica biblioteca, m’acompanyaren el regidor de Cultura, el senyor Marcos Pardines, així com un nodrit grup d’assistents, entre els quals vull destacar la presència d’en Paco Mira i la seva muller, la Manuela Vicent, i els seus fills, Paco i Roberto, quatre colivencs que han donat veu a les històries dels meus avantpassats que explico al meu llibre. Reconec que sense ells, res hagués estat possible.

            L’acte va ser molt emotiu, perquè vaig poder parlar de la duríssima història del meu avi, un soldat republicà exiliat a França més de trenta anys i, també, per la càlida acollida que tots els assistents em van dispensar. Marxo d’Onil amb recança i amb una petja escrita al cor, que difícilment oblidaré.