• dimarts, 04 de d’agost de 2020

CATORZENA MOSTRA CONSECUTIVA AL PARC EL CONSOLIDEN COM A ESCENARI EXPOSITIU A L’AIRE LLIURE

DOBLE EXPOSICIÓ D’ÁNGEL CAMINO A PLATJA D’ARO AMB ESCULTURES I GRAVATS A LA MASIA BAS I PECES DE GRAN FORMAT AL PARC DELS ESTANYS

angel-camino-masia
angel-camino-masia

Doble mostra expositiva d’Ángel Camino a Platja d’Aro (www.angelcamino.com) amb el títol En el camí... i encara aprenc: escultures i gravats a les sales d’art de la Masia Bas; i peces escultòriques de gran format a l’aire lliure al Parc dels Estanys. Ambdues s’inauguren dissabte 18 de juliol (20 h · mirador del riu Ridaura, Parc dels Estanys) amb una visita guiada a càrrec de l’artista, moment en què també es presentarà el catàleg commemoratiu de les dues mostres, editat pel consistori. Organitzades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, en el marc del cicle anual d’arts plàstiques, la primera mostra es pot visitar, en entrada lliure, fins al 13 de setembre (dimarts-divendres 18-21 h i caps de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h), i la segona fins al 7 de febrer de 2021 cada dia, tot coincidint amb l’horari d’obertura del parc al públic (de juliol a setembre 7-21 i d’octubre a febrer 8-18 h).

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro -amb algunes modificacions de calendari-, ofereix aquest estiu bona part del seu programa expositiu, ja que equipaments ofereixen la possibilitat de garantir l’aforament adequat. Del 4 de juliol al 2 d’agost el castell acull la proposta pictòrica Interior · Exterior de Glòria Muñoz;  tot seguit hi exposarà Navarro Vives amb la retrospectiva Entre quietud i inquietud (del 8 d’agost al 27 de setembre), i darrerament Montesol amb la Una visió de Fortuny (del 3 d’octubre al 22 de novembre). Ángel Camino (Valladolid, 1953) -format al País Basc i instal·lat a Catalunya des del 1974- és un dels escultors que més ha investigat l’obra dels grans mestres de la primera meitat del segle XX, sobretot pel que fa a la llibertat formal, material o conceptual. El recorregut per a les dues mostres no està plantejat com una retrospectiva, sinó que pretén posar en valor la relació entre escultura i gravat, alhora que proposa un itinerari per l’evolució personal de l’artista a través dels anys.

El Parc del Estanys, acull diverses peces de les sèries Cabo de Creus, Ventanas i Paisajes que, contextualitzades en el paisatge natural, estableixen un diàleg entre allò natural i allò artificial. La mostra és la segona de l’any al parc i dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascua i Marzo-Mart i Carles Bros. De cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals que s’hi fan.

Alhora a la Masia Bas, Ángel Camino hi mostra obra tridimensional i gràfica, amb algunes composicions no exposades fins ara, de les sèries Temblores, Vacíos, En el Bosque, Prisiones Emocionales, Paisajes i Goya. A través d’aquest diàleg creatiu es pot resseguir un trajecte de l’autor des de 1982 fins a l’actualitat mitjançant materials, configuracions i tècniques. L’extensió d’espais expositius al municipi es va completar a partir de l’estiu de 2016 amb les sales d’art de l’espai cultural de la masia, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal configuren el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d’Aro. De llavors ençà s’hi han fet sobretot mostres col·lectives internacionals

A