• diumenge, 15 de de desembre de 2019

Colles de carnaval acampen tota la nit per inscriure's a la rua de Platja d'Aro

carnaval platja d'aro imatge arxiu
carnaval platja d'aro imatge arxiu

Quatre colles de carnaval de la Garrotxa el Baix Empordà s'han passat la nit fent cua a les portes de la Oficina de Turisme de Platja d'Aro per fer-se amb una de les set inscripcions presencials a la Gran Rua de Carrosses i Comparses del 2 de març.

Ells són representants de Les Tremendes d'OlotEls Gínjols d'en Bas de Sant Esteve d'en Bas, la Penya Carnavalesca S'tokats de Sant Joan Les Fonts i els Floppys de Calonge. Des de dilluns a les sis de la tarda que han fet guàrdia a la porta de l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro per a ser els primers en entrar aquest dimarts a les 9 del matí i assegurar-se així una de les set places que es reserven presencialment. 

I és que amb una rua de carnaval tan sol·licitada com la de la tarda de Platja d'Aro, en què hi poden desfilar un màxim de 65 colles, no se la volen jugar a inscriure's digitalment a la mitja nit i quedar-se sense plaça. 

No és el primer any que acampen

Hi ha colles, com els Els Gínjols d'en Bas, que és la primera vegada que decideixen fer cua tota la nit. Expliquen que en una ocasió es van quedar sense plaça a Platja d'Aro i van anar a Lloret, però que tenien ganes de tornar. Els més veterans, que ja han passat la nit fent guàrdia en més ocasions, han vingut preparats amb sacs de dormir, cadires, neveres de càmping i bon humor.  

Les colles de la Vall d'Aro tenen preferència

La cursa per les inscripcions no afecten les colles carnavalesques de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, que poden inscriure's en bloc un dia abans que la resta mitjançant les entitats que les coordinen. A la resta, només els queda restar atents per aconseguir una plaça en una de les rues més disputades de la Costa Brava o posar-se en llista d'espera en cas de no poder-se inscriure a la primera.