• dilluns, 16 de de setembre de 2019

L’ESCRIPTOR TONI STRUBELL ORGANITZA LA JORNADA.

El 5 d’abril taula rodona sobre Bicentenari de l’alcalde Pere Caimó

pere caimó _OPT_opt
pere caimó _OPT_opt

El programa d’actes s’inicia el proper divendres 5 d’abril de 2019 a les 18.00 h. a la Sala Panyelles del Monestir, amb una taula rodona sobre “BICENTENARI DE L’ALCALDE PERE CAIMÓ”, amb  Jordi Frigola, historiador, i  Toni Strubell, escriptor. En acabat hi haurà uns parlaments sobre records familiars del polític federal a càrrec dels descedents Joaquim Coello i Rosa Maura.

Una exposició dels materials inèdits del fons familiar s’exposaran a la primera planta del Museu d’Història.

El guixolenc Pere Caimó I Bascós fou un vertader home d’acció del segle XIX, líder indiscutible del federalisme republicà a les terres de l’Empordà.

Nascut el 31 de març de 1819, passà l’adolescència a Puerto Rico, on la seva família es dedicà al comerç. A partir del seu retorn el 1853 esdevé un conspirador republicà i democràtic de vida intensa, i patí diferents períodes d’empresonament i exili.

Personatge fortament influenciat pels moviments revolucionaris contemporanis , fou alcalde  i diputat a Corts abans i després de l’aixecament federal conegut com el Foc de la Bisbal (octubre de 1869) que ell va liderar ara fa exactament 150 anys.