• divendres, 25 de de setembre de 2020

VUITENA EDICIÓ DE “FIRAFAN PLATJA D’ARO” FIRA DE COL•LECCIONISME DE CINEMA I TV, CÒMIC, MÚSICA I VÍDEOJOCS DIUMENGE 16 D’AGOST AL PALAU D’ESPORTS I CONGRESSOS

firafan-survival-edition
firafan-survival-edition

Vuitena edició consecutiva de Firafan, el proper diumenge 16 d’agost (10-21 h) al Palau d’Esports i Congressos tot coincidint amb la darrera jornada de la Festa Major de la vila: una original fira de col·leccionisme de productes relacionats amb el cinema i les sèries de televisió i d’animació; el còmic, la literatura fantàstica i de ciència ficció; la música i els videojocs, i tot el marxandatge relacionat que envolta aquest món -joguines, figures, peces de roba, pòsters, il·lustracions o objectes de culte i disseny-. Organitza l’entitat local Associació Arocinema amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Enguany la mostra es reinventa amb el nom de Survival Edition per adaptar-se a les noves mesures de seguretat reduint el nombre d’estands de 32 a 25 i els metres lineals d’exposició de 170 a 150 a la zona central de la pista esportiva per poder ampliar les zones de pas i generar recorreguts i punts d’entrada i sortida. L’aforament de visitants està limitat mitjançant la descàrrega prèvia de l’entrada gratuïta al portal www.arocinema.com per a les tres sessions programades (10-13.30 h · 14-17.30 h · 18-20.30 h). Ara mateix totes les entrades estan esgotades, però en funció de l’afluència de públic el mateix dia es posaran a disposició noves entrades en línia (cal seguir el lloc web de l’entitat). Enguany però, les noves mesures no fan possible la celebració d’alguns esdeveniments clàssics: presentació de còmics, espai de jocs de taula, tallers infantils o la zona de videojocs clàssics.

FiraFan s’ha consolidat com una fira de referència per a tots els amants de la cultura popular i que es vulguin retrobar amb records de la seva infància com Star Wars, Les Tortugues Ninja, Màsters de l’Univers, Bola de Drac, Arale, Hot Wheels, PEZ, GIJOE, Playmobil, Lego, Els Barrufets, Tente, Airgam Boys o Mazinger Z entre mols d’altres; tornar jugar a clàssics de les consoles de tota la vida; o entrar al món dels jocs de taula; comprar vinils de soul, rock’n’roll, funk, pop o blues d’ahir i d’avui; adquirir les últimes novetats de còmic o trobar vells clàssic... en resum, fer un viatge al passat per retrobar-se amb tot clàssics de tota la vida i també trobar algunes novetats o peces de col·leccionisme úniques.

La mostra s’emmarca en la Festa Major de Platja d’Aro 2020, que del 12 al 16 d’agost ofereix una vintena d’activitats programades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró adaptades a les circumstàncies actuals: totes són gratuïtes, a l’aire lliure i tenen l’aforament limitat o bé cal recollir l’entrada prèviament. En l’àmbit musical  les properes actuacions a la zona de la Masia Bas seran: Los 80 Principals (divendres 14 d’agost · 22.20 h); Dinamo i Doctor Prats (dissabte 15 d’agost · 22 h) i doble sessió amb Els Montgrins (diumenge 16 d’agost · 20 i 23 h). També sardanes per escoltar a la Plaça Major amb La Principal de Cassà i havaneres a la Plaça del Mil·lenari amb Son de l’Havana (dissabte 15 d’agost · 20 i 22.30 h respectivament). Les properes d’animació infantil a la Plaça Major -amb aforament limitat- són els espectacles de les companyies La Baldufa (dijous 13 d’agost · 19 h), Príncep Totilau (divendres 14 d’agost · 19 h), Soy La Fiesta (dissabte 15 d’agost · 18.30 h) i els jocs gegants en petit format de Quiràlia (diumenge 16 d’agost · 18.30 h).