• dijous, 12 de de desembre de 2019

SANT FELIU DE GUÍXOLS ACOLLIRÀ AQUEST 2019 LA VOLTA A CATALUNYA EL DIMARTS 26 I DIMECRES 27 DE MARÇ

Volta ciclista a Catalunya

volta a catalunya 2019
volta a catalunya 2019

 La ciutat serà espectadora d’excepció de l’elit del ciclisme en una gran prova. El pas de la Volta portarà a a la ciutat corredors de màxim nivell mundial, entre els quals destaquen Alejandro Valverde (actual campió del món), Chris Froome (4 cops guanyador del Tour de França), Romain Bardet (sotscampió del món) o Fabio Aru (Campió d’Itàlia 2017).

Durant dos dies tindrem una ocupació hotelera plena a Sant Feliu de Guíxols, amb 700 persones deplaçades i una amplíssima cobertura en mitjans de comunicació, amb milers d'espectadors televisius i online. 

El dimarts 26 de març serà l’arribada de l’etapa 2, on en arribar a Sant Feliu de Guíxols el circuit, a través d'una trama urbana que recorrerà indrets cèntrics i singulars com la Rambla, entra dues vegades per Sant Pol, passa per la Volta de l’Ametller, el Passeig, la Rambla i la carretera de Girona, on se situa la meta a l’alçada del carrer Lleida. La previsió d’entrada al municipi és sobre les 15.55h, amb esprint intermedi. La segona vegada s’estima que entren a la ciutat a les 16.43h.

Als mapes que trobareu sota aquestes línies us indiquen el recorregut de forma visual, així com talls de carrers i afectacions puntuals.

El dimecres 27 de març podreu assistir al control de firmes que es farà al Guíxols Arena de 10.40 a 11.40h. Serà l’ocasió de veure els esportistes, els seus equips i el muntatge de la Volta de ben a prop. L’horari de la sortida és a les 11.50h des de la zona del Guíxols Arena i passarà per la carretera de Girona, la Ronda de Ponent, el carrer Callao, l’avinguda Juli Garreta, el Passeig i la carretera de Palamós.

Recordeu que per qualsevol emergència podeu trucar al telèfon de la Policia Local 972 32 42 11. 

Relació històrica amb la cursa

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols ha tingut històricament una relació intensa amb la Volta a Catalunya. Fins a 16 ocasions la nostra ciutat ha acollit finals o inicis d’aquesta competició. El primer cop va ser l’any 1926 i es reprèn un cop passada la Guerra Civil (1939). Durant els anys seixanta la ciutat va tornar a acollir etapes (1963, 1965 i 1966) i a finals del segle XX (1993 i 1994) s’acull una arribada i una sortida.

El fet d’haver estat fins a 16 ocasions escenari d’etapa ha fet que tots tinguem encara en el record i memòria col·lectiva fotografies com les d’ara fa 25 anys, quan vèiem per Sant Feliu de Guíxols corredors de la talla de Miguel Induráin, Perico Delgado o Aitor Garmendia.

 

Per veure més grans aquests mapes, cliqueu a sota els recursos en PDF:

 

dimarts-volta

 

dimecres-volta

 

Últimes afectacions:

  • Degut a l'augment de la seguretat de la prova la carretera de la Costa (volta de l'Ametller) estarà tancada al trànsit de 12h a 18h (Dimarts 26).

 

Recursos per descarregar en PDF: