• dimarts, 04 de d’agost de 2020

DISSABTE 25 DE JULIOL NOVA EDICIÓ DE LA INDIKETES ADVENTURE RACE DES DEL PALAU D’ESPORTS

LA “VALL D’ARO RUN SERIES 2020” PROPOSA TRES CURSES DE MUNTANYA A CASTELL-PLATJA D’ARO EL 26 DE JULIOL, 29 AGOST I 20 DE SETEMBRE

vall_daro_run
vall_daro_run

Cap de setmana esportiu al municipi s’inicia dissabte 25 de juliol (16 h) amb una nova edició de la Indiketes Adventure Race, en el marc de la Copa de Raids d’Aventura de la Federació Catalana de Curses d’Orientació. Una prova multidisciplinària que combina esports d’aventura i orientació. Els equips, de 2 a 4 persones, han de trobar fites a través d’un mapa realitzant BTT, coastering, caiac o trekking. Hi ha tres categories: Elit (6 hores), Aventura (5 h) i Open (4 h) amb sortida i arribada des del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, on s’oferiran diversos serveis, amb totes les mesures de seguretat que requereix la situació actual. Organitzat Indiketes Aventure Club Costa Brava amb els suport de l’Ajuntament, del Patronat de Turisme Costa Brava i diverses empreses · www.indiketes.cat

L’endemà comença la sisena edició consecutiva de la Vall d’Aro Run Series una proposta que combina la pràctica esportiva amb la descoberta de l’entorn natural de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, amb un circuit de tres curses de perfil tècnic similars que transcorren a través de boscos i espais muntanyosos o de la façana marítima del municipi poc concorreguts: La Lineal del Camí de Ronda (diumenge 26 de juliol), La Nocturna de Castell d’Aro (dissabte 29 d’agost) i La Clàssica de Platja d’Aro (diumenge 20 de setembre). La primera és una contrarellotge individual i les dues darreres incorporen la doble possibilitat de marxa popular o cursa tècnica, amb horaris d’inici diferenciats i sortides esglaonades · www.valldarorunseries.com

La Vall d’Aro Run Series 2020 és una iniciativa de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró de tempsXcurses, que agrupa, des de l’any 2015, diverses marxes que ja existien i d’altres de nova creació. Hom pot participar a totes o només una o dues de les curses, i és oberta tant a esportistes d’alt nivell com a afeccionats que vulguin gaudir-ne des d’una vessant més popular. Les inscripcions en línia i limitades a un màxim de 200 persones per a la primera i 400 persones a les altres dues. Inscripcions anticipades al lloc web (fins al divendres abans del dia de cada prova) o bé presencialment a Decathlon Platja d’Aro el dia abans de cada cursa (18-20 h). També es poden fer, si hi ha places disponibles, el mateix dia de la cursa, des d’una hora fins a 15 minuts abans de l’inici (recàrrec de 3 euros sobre els 12-14 euros del preu d’anticipada). També es pot fer inscripció conjunta per a les tres curses (30 euros). La recollida de dorsals també és el dia anterior a Decathlon Platja d’Aro (18-20 h) o el dia de la cursa presentant comprovant de pagament.

La primera cursa és La Lineal del Camí de Ronda diumenge 26 de juliol amb un recorregut de 10’6 km i 190 de desnivell acumulat per paviment de passeig marítim, corriols de terra, trams d’escala i sorra de platja; amb sortida des de la Platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge (a partir de les 6.20 h de manera individual cada 15 segons) i arribada a la Platja del Racó de S’Agaró (hi haurà servei d’autobús per dur els participants que vulguin, des del punt de recollida de dorsals fins al punt d’inici).

La Nocturna de Castell d’Aro, dissabte 28 d’agost amb recorregut mixt de 12’9 km i 200 metres de desnivell acumulat de terra i asfalt amb sortida i arribada des de la Sala Polivalent de Castell d’Aro -cal portar un frontal per persona- amb sortides esglaonades: 19-19.45 h modalitat de marxa i 20-20.45 h cursa. La darrera és La Clàssica de Platja d’Aro, diumenge 20 de setembre amb un itinerari de 15’2 km i un desnivell acumulat de 450 metres per un recorregut majoritàriament de terra amb sortides esglaonades des de l’aparcament municipal de la Masia Bas, davant la Biblioteca Mercè Rodoreda: 7-7.45 h modalitat de marxa i 8-8.45 h format de cursa.

En relació als guardons, en cada cursa hi ha 1r, 2n i 3r Premi absolut femení i masculí; 1r Premi al millor atleta local (femení i masculí); i al participant de major i menor edat (masculí i femení). Per a la classificació global de la Sèrie i establir els guardons de 1r, 2n i 3r classificats femení i masculí, totes les curses són puntuables i es repartiran punts a cada participant (de 150 punts 5 entre els 28 primers i 1 punt a partir del 29è), tenint en compte el major nombre de punts finals i la presència a les tres curses, i en cas d’empat el nombre de victòries (premi de 100, 80 i 60 euros per bescanviar la botiga Esports Nabes de Girona). Els que participin a les tres curses aconseguiran una samarreta Finisher.

Cada marxa està degudament senyalitzada i autoritzada i al llarg del recorregut hi ha instal·lats diversos punts d’avituallament (també al final) i de control. També hi haurà obsequi i fotografia, servei de dutxa sistema de cronometratge, dorsal, guarda-roba i dutxes i llistats de classificacions instantànies i en línia. Els menors d’edat han de presentar permís dels pares o tutors legats. El dorsal-xip haurà d’estar sempre visible, col·locat a la part de davant del pit i sense cap tipus de manipulació. Col·laboren en l’organització la Diputació de Girona nombroses empreses.