• dissabte, 14 de de desembre de 2019

COMBINA LA PARTICIPACIÓ D’ESPORTISTES D’ELIT AMB EL CARÀCTER POPULAR DE CADA MARXA

LA “VALL D’ARO RUN SERIES 2019” PROPOSA TRES CURSES DE MUNTANYA A CASTELL-PLATJA D’ARO EL 28 DE JULIOL, 31 AGOST I 22 DE SETEMBRE

valldarorunseries
valldarorunseries

Cinquena edició consecutiva de la Vall d’Aro Run Series (www.valldarorunseries.com), una proposta que combina la pràctica esportiva amb la descoberta de l’entorn natural de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, amb un circuit de tres curses de perfil tècnic similars que transcorren a través de boscos i espais muntanyosos o de la façana marítima del municipi poc concorreguts: La Lineal del Camí de Ronda (diumenge 28 de juliol), La Nocturna de Castell d’Aro (dissabte 31 d’agost) i La Clàssica de Platja d’Aro (diumenge 22 de setembre). Les dues darreres incorporen enguany la doble possibilitat de marxa popular o cursa tècnica, amb horaris d’inici diferenciats.

Una iniciativa de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i de tempsXcurses, que agrupa, des de l’any 2015, diverses marxes que ja existien i d’altres de nova creació. Hom pot participar a totes o només una o dues de les curses, i és oberta tant a esportistes d’alt nivell com a afeccionats que vulguin gaudir-ne des d’una vessant més popular. Les inscripcions en línia ja són obertes i limitades a un màxim de 150 persones a la primera i 400 persones a les altres dues.

Inscripcions anticipades al lloc web de tempsXcurses (fins al divendres abans del dia de cada prova) o bé presencialment a la botiga Decathlon Platja d’Aro el dia abans de cada cursa (18-20 h). També es poden fer, si hi ha places disponibles, el mateix dia de la cursa, des d’una hora fins a 15 minuts abans de l’inici (amb un recàrrec de 3 euros sobre els 12-15 euros del preu d’anticipada). També hi ha la possibilitat de fer una inscripció conjunta per a les tres curses (35 euros). La recollida de dorsals també és el dia anterior a Decathlon Platja d’Aro (18-20 h) o el mateix dia de cada cursa al punt de sortida, presentant el comprovant de pagament.

La primera cursa és La Lineal del Camí de Ronda diumenge 28 de juliol amb un recorregut de 10 km per paviment de passeig marítim, corriols de terra, trams d’escala i sorra de platja; amb sortida des de la Platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge (a partir de les 7 h de manera individual cada 15 segons) i arribada a la Platja del Racó de S’Agaró (hi haurà servei d’autobús per dur els participants que vulguin, des del punt de recollida de dorsals fins al punt d’inici).

La Nocturna, dissabte 31 d’agost amb recorregut mixt de 12 km de terra i asfalt amb sortida i arribada des de la Sala Polivalent de Castell d’Aro -cal portar un frontal per persona-: 20 h modalitat de marxa i 21 h cursa. La darrera és La Clàssica de Platja d’Aro, diumenge 22 de setembre amb un itinerari de 15 km per un recorregut majoritàriament de terra amb sortida des dels Jardins de la Masia Bas, davant la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l’aparcament on s’hi el mercat setmanal: 8 h modalitat de marxa i 9 h format de cursa.

En relació als guardons, en cada cursa hi ha 1r, 2n i 3r Premi absolut femení i masculí; 1r Premi al millor atleta local (femení i masculí); i al participant de major i menor edat (masculí i femení). Per a la classificació global de la Serie i establir els guardons de 1r, 2n i 3r classificats femení i masculí, totes les curses són puntuables i es repartiran punts a cada participant (entre 150 i 5 del primer al 28è classificat, i un punt per a tots els altres), tenint en compte el major nombre de punts finals i la presència a les tres curses, i en cas d’empat el nombre de victòries (premi de 100, 80 i 60 euros per bescanviar la botiga Esports Nabes de Girona). Els que participen a les curses aconseguiran una samarreta Finisher.

Cada marxa està degudament senyalitzada i autoritzada i al llarg del recorregut hi ha instal·lats diversos punts d’avituallament (també al final) i de control. També hi haurà obsequi i fotografia, servei de dutxa sistema de cronometratge, dorsal, guarda-roba i dutxes i llistats de classificacions instantànies i en línia. Els menors d’edat han de presentar permís dels pares o tutors legats. El dorsal-xip haurà d’estar sempre visible, col·locat a la part de davant del pit i sense cap tipus de manipulació. Col·laboren en l’organització la Diputació de Girona nombroses empreses.