• divendres, 10 de de juliol de 2020

El Singlot ha començat amb bon peu a Sant Feliu

la gran ofensa
la gran ofensa

Ahir, dijous 4 de juliol, va començar la nova temporada de Singlot a Sant Feliu de Guíxols, dins de la programació del festival Portaferrada. L'obra, "La gran ofensa", interpretat per Dani Amor, Artur Busquets, Betsy Túrnez i Cristian Valencia, pertanyen a la companyia de teatre, La Bendita Compañia, i varen ser seleccionats durant l'edició anterior de Singlot com a obres innovadores, de companyies noves de teatre. Per la qual cosa, han obert el nou certament de comèdia que enguany aporta més novetats que mai. 

"La gran ofensa" interpel·la a l'espectador preguntant-li si els límits de l'humor existeixen. S'ha de processar a algú per explicar un acudit?. Cal censurar la comèdia?. Es pot fer humor de qualsevol manera?. L'obra d'una dura de 80 minuts, va desenvolupar temes com per exemple els acudits sobre les víctimes d'atemptats terroristes, les persones amb discapacitats mentals o físiques o bé, els temes racials i d'orientació sexual. Una temàtica de màxima actualitat donat les darreres condemnes judicials al respecte. Sens ducte, el moment estel·lar va ser quan va aparèixer en escena l'Andreu Buenafuente, fent de jutge i davant una fotografia del Rei Felip. Sens dubte, un detall del gran Buenafuente, alma mater de Singlot, per tal d'empenyorar nous projectes culturals sempre en el món de l'humor. 

Avui, a les 22h30, hi haurà l'actuació a l'Espai Port de Portaferrada, de l'obra "La Resistència", per David Broncano. Demà, dissabte, a les 13hores, hi haurà l'espectacle de "Nadie sabe nada" d'Andreu Buenafuente i Berto Romero, al Teatre Narcís Masferrer. Un espectacle que sempre és pràcticament insòlit, únic i amb molta improvisació.