• dissabte, 19 de de setembre de 2020

LA LUDOTECA TAMBÉ OFEREIX SESSIONS D’HIPOPRESSIUS PER A MARES I IOGA AMB NADONS

La Setena edició del mini club infantil a Platja d'aro del 25 de juny al 2 de setembre

mini-club
mini-club

Setena edició consecutiva del Mini Club Infantil-Ludoteca de Platja d’Aro, del 25 de juny al 2 de setembre, en un nou espai de la Platja Gran (ara en la confluència amb l’Av. Costa Brava enlloc del C/ Empordà), en un espai de 200m2, tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge (11-14 h i 16-19 h). L’accés és gratuït -però limitat a una hora per usuari/dia-, adreçat a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip educatiu de monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre d’altres activitats. La proposta té una mitjana de participació anual de més de 3.000 infants cada estiu.

 

Enguany el Mini Club manté, a partir de juliol, l’oferta d’activitats gratuïtes permanents iniciada l’any passat: cada dilluns, dimecres i divendres (9.30-10.30 h), s’hi fan sessions d’hipopressius per a mares, que poden assistir-hi acompanyades dels seus nadons (mètode sorgit de la recerca en el treball per enfortir la zona abdominal sense els efectes negatius que tenen els abdominals clàssics); i cada dimarts i dijous (9.30-10.30 h), sessions de ioga amb nadons de fins a 12 mesos (es recomana portar-hi oli per a massatges). Com a novetat cada dilluns a la tarda acull diverses activitats infantils i d’animació i tallers familiars que fins ara és feien al Passeig Marítim.

Aquest estiu, qui pren molt de protagonisme és el personatge que des de fa un any acompanya les accions, activitats i promocions de turisme adreçades al públic familiar, en Xalarí, creat per l’equip d’il·lustració gironí de XuxuLanstrum, amb uns traços que volen transmetre tendresa entre els infantils, alegria amb els múltiples colors que l’acompanyen, i l’imaginari d’elements estiuencs amb uns cabells que recorden el sol i un cua que simbolitza les onades del mar. Durant tot l’estiu, i de manera permanent, es pot realitzar de manera autònoma la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo, dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics de cada nucli de la vila (hi ha tres gimcanes preparades: una a Platja d’Aro, una a Castell d’Aro i una a S’Agaró). En cada placa hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, retornar-lo a l’Oficina de Turisme, on es rebrà un obsequi protagonitzat, justament, per en Xalarí: un joc de memòria, una capsa de colors o un peluix.

Més enllà del Mini Club i del Festival Xalaro d’Espectacles Familiar celebrat del 15 al 17 de juny, durant tot l’estiu s’han programat sessions d’animació familiar cada dijous al Passeig Marítim (tallers, jocs, espectacles, vol d’estels, etc.). A la Biblioteca Mercè Rodoreda s’hi fan sessions de contes, tallers i una campanya de promoció de la lectura. També s’ofereixen visites guiades naturalistes, teatralitzades i familiars; i hi ha diverses activitats esportives, fires i mercats, i la possibilitat de gaudir de la circulació de mini trens al Parc de l’Estació o del Parc dels Estanys de Platja d’Aro... O de participar a les festes majors de S’Agaró (15 i 16 de juliol), de Platja d’Aro (15-19 d’agost) i de Castell d’Aro (7-11 de setembre) o del Mercat Medieval de Castell d’Aro (25 i 26 d’agost).