• diumenge, 29 de de març de 2020

Sant Feliu de Guíxols, capital de la Sardana 2020

SARDANES
SARDANES

Sant Feliu de Guíxols s’estrena aquest 21 de març, i durant tot aquest 2020, com a Capital de la Sardana agafant el relleu de Perpinyà. Aquest certamen proposarà un programa d’activitats per tot l’any.
La regidora d’Esdeveniments, Núria Cucharero, ha explicat que l’objectiu és “deixar empremta” en la població seguint la filosofia d’integrar la dansa i la música en el dia a dia, “des de la transversalitat”, als barris, les escoles i els grans esdeveniments que cada any tenen lloc a la població.
El projecte promou que la dansa sigui present en les cinc escoles de primària del municipi i així divulgar la sardana i fer-la present en les noves generacions i no s’estanqui. Es treballarà la sardana en els seus aspectes teòrics –amb tallers i explicacions a les aules–, però també pràctics: a més de les classes en horari escolar, també aposten per treballar-ho en extraescolars, per als alumnes que hi vulguin aprofundir a la tarda o els dissabtes. El propòsit és fer una exhibició de dansa juntament amb la cobla infantil, un projecte conjunt entre l’Escola Municipal de Música i l’escola Gaziel.

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols també tindrà un paper protagonista durant aquest certamen. Es duran a terme accions de catalogació, digitalització i accés online del fons de compositors, així com la digitalització i accés online d’audiovisuals, per tal de recuperar documents audiovisuals relacionats amb la sardana.
Per altra banda, Sant Feliu de Guíxols serà l’escenari de diferents exposicions i activitats amb l’objectiu de explicar la història de la sardana i la seva relació amb la ciutat, com per exemple una exposició sobre el compositor Juli Garreta i l’estrena de la versió cantada de la Sardana Juny, entre moltes altres.