• dimecres, 23 de d’octubre de 2019

El projecte 'Mou-te pel Mar' recull més de dues tones d'escombraries

el-projecte-mou-te-pel-mar-recull-mes-de-dues-tones-descombraries
el-projecte-mou-te-pel-mar-recull-mes-de-dues-tones-descombraries

Més de mig miler de persones han participat aquesta setmana al projecte Mou-te pel Mar, agrupats a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l'activitat pesquera i l'esportiva.

Emmarcat dins aquest projecte aquest diumenge s'han dut a terme dues sortides de plogging de forma simultània a Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Els participants, després d'un escalfament conjunt, han sortit a fer esport pels entorns de les zones portuàries, mentre recollien la brossa que trobaven pel camí
.
En el cas de Sant Feliu hi han participat una setantena de voluntaris, a més de representants de l'ADF i del Club Aquàtic Xaloc.

En total, més de dues tones d'escombraries recuperades del mar i de la zona propera a la costa, una xifra que creixerà els pròxims dies gràcies a la brossa que recullen les confraries de pescadors a alta mar durant la seva activitat pesquera, i les campanyes de plogging previstes a Roses i a Blanes.

Esport, salut i consciència mediambiental són els tres eixos principals del projecte 'Mou-te pel Mar'.