• dimarts, 04 de d’agost de 2020

IMPLEMENTACIÓ DEL SISTEMA DE PREVENCIÓ DE RISCOS PER A LA SALUT DAVANT EL COVID-19

PRIMERS ESTABLIMENTS DE PLATJA D’ARO EN ASSOLIR EN NOU SEGELL “SAFE TOURISM CERTIFIED” QUE PROMOU L’INSTITUT DE QUALITAT TURÍSTICA ESPANYOLA

El Càmping Valldaro i els establiments del grup Aromar situats a Platja d’Aro (hotels Aromar i Costa Brava i restaurants Aradi i La Riera) són els primers del municipi, i també pioners al conjunt del país, en l’obtenció del Safe Tourism Certified, un nou segell promogut per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) com a prova de la implementació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant el Covid-19. Des de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró s’ha creat una línia de subvencions dotada amb 12.000 euros per assumir el 50% del cost de les auditories dels allotjaments locals que iniciïn els tràmits per validar aquesta acreditació

safe-tourism
safe-tourism

El segell és de caràcter voluntari i té com a objectiu acreditar el  compromís dels serveis turístics a l’hora de generar confiança als seus clients, col·laboradors i treballadors en la represa de l’activitat post Covid-19. Els nous protocols establerts, que engloben plans de contingència i plans operatius, han estat verificats per auditories externes i independents que acrediten un compliment íntegre de les directrius marcades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els establiments acreditats han implementat un exhaustiu pla de contenció que inclou un sistema de desinfecció íntegre, en el qual s’intensifiquen els processos de neteja de totes les zones i de totes les habitacions, tendes estables o bungalows i zones comunes. El pla també contempla l’impuls del nou sistema de check-in en línia, l’adaptació de la distribució dels espais per garantir la distància física i els aforaments, el desenvolupament de nous sistemes per garantir la seguretat alimentària, per a la protecció i la incorporació de material higiènic i sanitari com són els gels hidroalcohòlics i els equips de protecció individual per a treballadors, clients i col·laboradors. També un programa de formació per al conjunt de treballadors sobre els protocols adoptats i la integració de la nova figura del security manager dins l’organització com a responsable per assegurar el compliment dels protocols i les precaucions.

Aquest segell d’àmbit estatal s’afegeix a la iniciativa Punt Blanc que des de finals de maig acrediten també diversos establiments del municipi, assolida a partir d’una declaració de responsabilitat  mitjançant la qual assumeixen la implantació del conjunt de mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols del Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya. Una iniciativa de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, els ajuntaments de la seva àrea de treball -entre ells Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró-, i el recolzament de les entitats relacionades -també l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (ADEM)-. Un segell nascut a partir de la necessitat de donar confiança i seguretat als consumidors i reconèixer la tasca de l’empresariat, que rebrà l’assessorament i guia d’implementació per part de les entitats.