• diumenge, 09 de d’agost de 2020

TAMBÉ TÚNEL DE LLUM, GRAN SORTEIG DE NADAL, PESSEBRE VIVENT I PARC INFANTIL DE NADAL

PISTA DE GEL DEL 30 DE NOVEMBRE AL 6 DE GENER A LA PLAÇA DELS ESTANYS EN EL MARC DE LA CAMPANYA “CADA DIA ÉS NADAL A PLATJA D’ARO”

pista_gel_platja_daro_imatge_arxiu
pista_gel_platja_daro_imatge_arxiu

La segona edició consecutiva, de la Pista de Gel de Platja d’Aro (instal·lada ara la Plaça dels Estanys (sessions de 30 minuts per 4 euros o d’1 hora per 7 euros -és obligatori l’ús de guanys-) amb els següents dies i horaris d’obertura: 30 de novembre i 1 de desembre, del 6 al 8 i del 13 al 15 de desembre i del 20 de desembre al 6 de gener (laborables 16-21.30 h · caps de setmana i festius 11-21.30 h). Mesura 20x15 metres amb capacitat per a 50 patinadors, coberta per una carpa i ambientada amb so, il·luminació i decoració de Nadal. Entrada: 4 euros (30 minuts) o 7 euros (1 hora) amb la possibilitat de 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora amb l’entrada del Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens, del Pessebre Vivent de Castell d’Aro o de les promocions dels establiments adherits de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (www.pistadegelplatjadaro.com). Una iniciativa emmarca en el programa d’activitats Cada dia és Nadal a Platja d’Aro.

Túnel de llum · Platja d’Aro Nadal Shopping · Activitats a S’Agaró

Enguany es consoliden les tres principals novetats estrenades el 2018. La primera, el Túnel de llum de Nadal del carrer Miramar de Platja d’Aro: mesura 60 metres de longitud, 4 d’amplada i 8 d’alçada amb 40 línies de cordons amb 900 punts led, 500 làmpades flash i 25 motius nadalencs i múltiples altaveus per a un espectacle que sincronitza el joc d’il·luminació amb la música de populars cançons d’ABBA, Mariah Carey i David Foster. Es pot veure fins al 6 de gener en cinc sessions divendres i dissabte (18.30 h, 19 h, 19.30 h, 20 h i 20.30 h) i en tres de diumenge a dijous (18.30 h, 19 h i 19.30 h). La segona, Platja d’Aro Nadal Shopping el cap de setmana 14 i 15 de desembre (11-20.30 h) en un tram de l’avinguda central, una iniciativa de l’Associació d’Empresaris, on en format de fira es podran trobar a peu de carrer regals, alimentació, flors, decoració i gastronomia relacionada amb l’època de Nadal i animació per a totes les edats. La tercera, les sessions d’activitats familiars a la Plaça Sant Pol de S’Agaró per dinamitzar el nucli els diumenges 15 i 22 de desembre (11.30-13.30 h) amb un taller de sorres de colors i animació musical, i xocolatada i caga tió de Nadal, respectivament.

Gran Sorteig de Nadal

Del 30 de novembre al 4 de gener (fins a les 12 h) tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar d’establiments i serveis adherits a la quarta edició de la campanya tindrà l’oportunitat de guanyar un Kia Stonic (1r Premi), una bicicleta elèctrica (2n Premi) o diversos lots de regals (de 3r al 18è Premi). Només cal desar una butlleta de participació i conservar el comprovant de compra. El vehicle s’exhibeix a la Plaça de l’Ajuntament i  el diumenge 5 de gener (12 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament es farà el sorteig públic davant notari. Una iniciativa de promoció turística i comercial promoguda per l’Ajuntament any rere any aplega més de 30.000 butlletes, i que és possible gràcies al suport de les diverses associacions empresarials del municipi i la col·laboració de Emporspeed.

Pessebre Vivent de Castell d’Aro

El pessebre es consolida com el degà de la modalitat a Catalunya amb la 61a edició (es va començar a escenificar l’any 1959), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi. Es representa el 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre i l’1 de gener (19 h) en una única sessió i s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Entrada: 5 euros (general), 4 euros (grups amb reserva prèvia), 3 euros (infants de 4 a 11 anys) o gratuït (infants fins a 3 anys i Club Súper3). Amb l’entrada 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora a la Pista de Gel de Platja d’Aro. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres en un recorregut d’un quilòmetre i mig. Després d’una representació inicial, hi ha diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament, i tot seguit, el conjunt d’escenes clàssiques (l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement). Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia és la representació d’escenes basades en la representació d’oficis artesanals i escenes referents als camps i a la pagesia. L’escenificació és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Exposicions de Nadal

Simultàniament a la primera representació, comença el cicle de Nadal al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro amb la mostra del 40è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, que s’hi poden veure fins al 6 de gener. Com és habitual com a complement de les exposicions temporals a la planta superior del castell s’hi podrà veure una selecció de pintura, escultura, fotografia i ceràmica del Fons Municipal d’Art. Dies  de visita: 22, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener  (17-21 h), 28 i 29 de desembre i 4 de gener (11-13 h i 17-21 h) i 5 de gener (11-13 h). Accés lliure i gratuït.

Parc Infantil de Nadal · El Mar dels Nens

El Parc Infantil de Nadal de Platja d’Aro El Mar dels Nens, celebra la seva 24a edició consecutiva, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (16-20 h) al Palau d’Esports i Congressos. L’accés al recinte inclou un berenar saludable, i tots els infants i joves de 2 a 12 anys poden gaudir de múltiples activitats, tallers, esports, concursos, visita de personatges disfressats i espectacles de màgia, animació, pallassos o titelles. Entrada: 3’50 euros (empadronats) · 6’50 euros (general), i reducció d’1 euro per a famílies nombroses i monoparentals (amb l’entrada 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora a la Pista de Gel de Platja d’Aro).

Cavalcada de Reis

Diumenge 5 de gener és un gran dia per als més menuts amb Campament Reial a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro (11-13.30 h i 16-18 h) on hi haurà haimes reials on lliurar les cartes i el darrer xumet a l’Ambaixador Reial i allers de circ, maquillatge i fanalets. Les Cavalcades seran a Platja d’Aro (18 h) i a Castell d’Aro (20 h) i per segon any consecutiu ja no hi haurà cap persona pintada en el seguici del Rei Baltasar gràcies a la col·laboració de l’Associació Sociocultural Casumaï (Senegal). Altres propostes són l’exposició permanent de diversos elements tradicionals de Nadal, però de gran format i a l’aire lliure (arbre i tió de Nadal  o Bústia Reial) i també festes populars, quines i concerts, propostes solidàries en favor de La Marató de TV3 o tallers infantils de Nadal a la Biblioteca Mercè Rodoreda, animació musical i teatral al carrer.