• dijous, 28 de de maig de 2020

EXPLICA QUE HAN CONTRACTAT UNA EMPRESA PER FER LA COMUNICACIÓ PER VENDRE EL PROJECTE

MES de Sant Feliu discrepa de l’elevat cost de les obres del Passeig de Rius i Taulet

imatge-virtual-passeig-sant-feliu-guixols
imatge-virtual-passeig-sant-feliu-guixols

Fugida endavant

Poc podien imaginar els membres del govern tripartit de la ciutat, que les seves obres faraòniques serien impopulars i mal rebudes per una bona part dels veïns. Els motius són diversos, però si hi ha un cas paradigmàtic, aquest és el del Passeig de Rius i Calvet. 

Poc després d'arribar al govern, el mateix alcalde va anunciar en un ple la imminència d'aquestes obres, fins i tot va anunciar la presentació del projecte per aquella tardor (2015).

En els tres anys que varen deixar passar (suposem que per allò de "guardar una pastanaga" de cara a les eleccions) no varen fer treballs que haurien d'haver estat previs, com la urbanització del c/ S'Adolitx, més si tenim en compte que la intenció era desviar als veïns per aquell carrer durant mesos, obligant-los a circular per un carrer sense asfaltar i ple de sots. Ningú va pensar que uns arbres que feia cinquanta anys eren a prop d'una riera tindrien unes arrels realment importants, o potser l'oblit va ser intencionat, no ho sabem ni ho sabrem. No es va considerar necessari pensar en què es feia amb l'estany de la Pepita (Costa Brava) i es va optar pel més senzill, en aparença, demolir-lo.

Com per tot arreu s'aixequen veus en contra de les obres, el que cal és fugir endavant, com? Ara us ho expliquem: teníem un pressupost inicial de 3 milions d'euros, aproximadament, als que hem d'afegir 190.369,25€ de la modificació de l'espigó, que no estava contemplada en aquesta fase de les obres. Hem d'afegir 12.500 € per la contractació d'un paisatgista perquè soluciones el tema de l'estany i l'escultura. Però així i tot, als veïns no els hi agrada el projecte, aleshores calia fer un concurs cercant idees creatives per "vendre" el projecte, per un import de 6.655 €. Però es veu que no hi havia prou, ara contracten a una empresa per fer un vídeo sobre les obres de Rius i Cavet per un import de 1.455 €, a part d'un altre per fer un time lapse sobre les obres del Parc Central, que també han aixecat greus discrepàncies entre el govern i els veïns. No havent-hi prou amb això, contracten a una altra empresa per l'elaboració d'una estratègia global de comunicació per 2.420 €, es veu que els preocupa molt la imatge, la seva.

No ens podem oblidar d'una altra despesa, el bus escolar que porta als estudiants fins a l'institut, que s'ha vist incrementat en, a causa de la llarga volta que s'ha vist obligat a fer per arribar a destí.

Però no tot el problema és econòmic, amb aquesta visió faraònica de la gestió, també hem perdut una part del nostre patrimoni, ara ja irrecuperable, i d'allò que feia a Sant Feliu diferent de la resta, si som igual que tots, perquè vindran els visitants?, a quina mena de turisme estem fent crida?, realment és això el que volem?