• dimarts, 04 de d’agost de 2020

MÉS DE 500 PERSONES S'UNEIXEN A AQUEST ACTE SOLIDARI EN FAVOR DELS PRESOS I EXILIATS POLÍTICS

MULTITUDINARI SOPAR GROC AL PASSEIG DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Amb tots els tiquets venuts des de dimecres, el Sopar Groc en favor dels presos polítics i exiliats organitzat per ANC i Òmnium Cultural a Sant Feliu de Guíxols ha estat tot un èxit i més de 500 persones han pogut entaular-se a l'aire lliure aquest divendres 30 d'agost  i participar d'aquest acte solidari celebrat als Jardins Juli Garreta, enfront el mar.

Els qui havien comprat el tiquet van poder sopar, i els més de 200 espectadors que ho seguien des de fora el recinte també van poder gaudir dels parlaments dels familiars dels presos i exiliats i de les actuacions de Dani i Miquel Pedrol (cançó de taverna), Jordi Pessarrodona (parlament amb nas de pallasso), Josep Maria Mainat (parlament i xou)  i Isona Passola (poesia que recorda l'alcalde ganxó i republicà Pere Caimó), amb un concert final del grup local Sotrac. L'Agrupació Amics de la Sardana va obrir l'acte amb una ballada envoltant les taules del sopar.  En l'acte també va haver-hi lloc per una rifa solidària per gentilesa d'una cinquantena de comerços locals.

Els familiars dels represaliats que van pujar a l'escenari van ser l'esposa de Joaquim Forn, Laura Masvidal; el pare de Marta Rovira; Joan Rovira i les germanes de Lluís Puig, Dolors Bassa, Antoni Comín i Clara Ponsatí: Maria Puig, Montserrat Bassa, Betona Comin i Berta Ponsatí; així com els representants de les entitats organitzadores i també penades per l'Estat: Elisenda Romeu per part de l'ANC i Blanca de Llobet per part d'Òmnium Cultural.

Bona part de l'associacionisme local havia format durant les setmanes prèvies una borsa de voluntaris per dur a terme l'event, que ha sobrepassat totes les previsions pel que fa a participació, amb desenes de persones que han volgut comprar el tiquet a última hora i s'han quedat sense poder gaudir del sopar.  

Des de controladors d'accessos fins al presentador de l'acte, els fotògrafs, periodistes, cambrers, venedors de tiquets,... tot fet a base del voluntariat ganxó, que ha permès als assistents de gaudir de l'event.

La organització dóna les gràcies per la seva generositat als participants i voluntaris, i considera "tot un èxit"  la realització del sopar, que s'ha celebrat en un moment  "òptim", just per encarar la imminent sentència del judici al procés. La fila zero continua oberta en espera de més aportacions.