• divendres, 05 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (02/04 14:50H)

Tres morts més per coronavirus al centre geriàtric Palafrugell Gent Gran

Actualitzat (02/04 14:50h)

Aquest dijous al migdia s'han actualitzat les dades de casos per coronavirus al Baix Empordà i ja hi ha 173 casos diagnosticats a la comarca, 18 més que ahir dimecres. Hi ha 33 persones ingressades al centre hospitalari amb la malaltia confirmada i 11 més pendents de resultats.

Ja hi ha 12 morts per Covid-19 al Baix Empordà

El nombre de morts també ha anat creixent i ja en són 12, tres més que aquest dimecres. Els 3 exitus nous són del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran on ja hi ha hagut 8 morts, més els 4 de l'Hospital de Palamós. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 56 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus. Hi ha 27 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic.

Pel que fa a les residències geriàtriques fonts de l'Hospital de Palamós han confirmat els 8 morts del centre Palafrugell Gent Gran; 21 casos, 20 a Palafrugell Gent Gran i 1 a Palamós Gent Gran i a part del 6 residents pendents de resultats al centre palafrugellenc.


Quasi 22 mil positius en el conjunt del país


En el conjunt del país, en dades de dimecres al vespre, ja són gairebé 22 mil les persones infectades per coronavirus dels quals poc més de 1.800 estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat  és de 3.468 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 2.093.

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.
De fet, ja s'han començat a habilitar hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS