• dissabte, 06 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (08/04 16:42H)

Tres morts més per coronavirus al Baix Empordà i augment de casos a Palafrugell Gent Gran

Actualitzat (08/04 16:42h)

Els casos diagnòsticats de Covid-19 pel SSIBE a la comarca ja són 207. Es tracta de pacients que han estat hospitalitzats o personal sanitari.

Aquest dimecres segueixen ingressades 27 persones al centre hospitalari, les mateixes que el dia anterior. 19 més estan pendents de resultats.
Des de l'inici de la pandèmia (13 de març) s'han donat d'alta 41 pacients que han passat el virus a casa.

Augmenta a 18 el nombre de morts per Covid-19 al Baix Empordà

Aquest dimecres ha augmentat el nombre de morts, que des de dissabte eren 15. Avui s'ha arribat als 18. 5 pacients van morir a l'Hospital de Palamós, també hi ha hagut un mort de la residència Palamós Gent Gran i on hi ha hagut més afectació és a la residència Palafrugell Gent Gran amb 12 exitus. A la residència palafrugellenca hi ha 40 malalts i 9 persones en aïllament. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 53 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus, dos menys que ahir. Hi ha 14 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic.

 

Prop de 27 mil positius en el conjunt del país

En el conjunt del país, en dades de dissabte al vespre, ja són 26.824 les persones infectades per coronavirus dels quals més de 2 mil estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat és de 4.144 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 2.760

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 10.088 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.

De fet, ja s'han començat a habilitar hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS