• divendres, 24 de de gener de 2020

S’AMPLIA FINS A NOU EL NOMBRE D’AFORTUNATS DEL CONCURS TROBA EL CLICK PERDUT

MÉS DE 4.000 PERSONES EN LA PRIMERA FIRA DE PLAYMOBIL DE CASTELL D’ARO QUE ACONSEGUEIX UNA RECAPTACIÓ DE SOLIDÀRIA DE 4.296 EUROS PER A VIU AUTISME

fira-playmobil (1)
fira-playmobil (1)

Èxit de públic i de participació en la primera edició de la Fira de Playmobil de Castell d’Aro amb l’assistència 4.093 persones, de l’1 al 3 de novembre a la Sala Polivalent de la vila, organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l’entitat Riude&Clicks (www.riudeclicks.cat) amb la col·laboració d’ERAM Zeta (www.eramzeta.com). Alhora, gràcies a l’entrada solidària dels visitants els beneficis nets de la fira, un total de 4.296 euros, es destinen a l’Associació Viu Autisme. En el transcurs de la mostra també es van guardonar a tots els participants de l’exposició de diorames infantils i s’hi va celebrar el concurs Troba el click perdut que finalment amplia d’un a nou el nombre de guardonats .

Durant tot el llarg cap de setmana passat s’hi van poder veure diversos diorames de gran format, adquirir peces, composicions i figures en la fira de col·leccionisme o gaudir de diverses activitats familiars -taller stopmotion i pinta cares i dibuixos per pintar. En motiu d’aquesta primera edició també es va poder veure una figura especial en forma de click d’en Xalarí, la mascota del turisme familiar de Castell-Platja d’Aro en un dels diorames de l’exposició. Aquestes joguines articulades d’origen alemany de 7’5 cm d’alçada es van començar a comercialitzar l’any 1974 i de llavors ençà se n’han venut més de dos milions de múltiples temàtiques tant actuals (oficis, vacances, hospital, escoles, etc.) com històriques (Egipte, Imperi Romà, medieval, pirates, far west, etc.) i també vinculades a algunes pel·lícules (Spirit, Els Caçafantasmes o el propi film de Playmobil).

Gràcies a l’entrada solidària de 2 euros per a tots els majors de dos anys, s’ha assolit un benefici net de 4.296 euros que es destinaran a l’Associació Viu Autisme (www.viuautisme.com), que durant tot el cap de setmana va participar amb els seus voluntaris en el desenvolupament de la fira. L’entitat, nascuda l’any 2012 al municipi, però actualment amb abast a totes les comarques de Girona, té la voluntat de promoure la inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i les seves famílies, per garantir la seva igualtat de drets i oportunitats en tots els àmbits de la societat; i alhora esdevenir referent pel que fa al suport i orientació tant per a les famílies com per als professionals i també per als responsables de les polítiques públiques i de l’àmbit social. L’entitat, conjuntament amb l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Universitat de Girona han impulsat la càtedra dedicada a l'educació de l'espectre autista, pionera en aquest àmbit en tot l’estat espanyol (www.catedraautismeudg.com).