• diumenge, 07 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (07/04 12:42H)

L'Hospital de Palamós ha diagnosticat 197 casos de Covid-19 i ha donat 39 altes a domicili

lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
Actualitzat (07/04 12:42h)

Els casos diagnòsticats de Covid-19 pel SSIBE a la comarca ja són 197. Es tracta de pacients que han estat hospitalitzats o personal sanitari.

Aquest dimarts segueixen ingressades 27 persones al centre hospitalari, les mateixes que el dia anterior. 15 més estan pendents de resultats.
Des de l'inici de la pandèmia (13 de març) s'han donat d'alta 39 pacients que han passat el virus a casa.

Cap més mort per Covid-19 al Baix Empordà des de dissabte

Es mantenen el nombre de defuncions de dissabte, 15. 4 pacients van morir a l'Hospital de Palamós, també hi ha hagut un mort de la residència Palamós Gent Gran i on hi ha hagut més afectació és a la residència Palafrugell Gent Gran amb 10 exitus. A la residència palafrugellenca hi ha 30 malalts i 4 persones en aïllament. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 55 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus. Hi ha 25 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic.

 

Prop de 27 mil positius en el conjunt del país

En el conjunt del país, en dades de dissabte al vespre, ja són 26.824 les persones infectades per coronavirus dels quals més de 2 mil estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat és de 4.144 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 2.760

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 10.088 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.

De fet, ja s'han començat a habilitar hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS