• Dimarts, 18 de Juny de 2019

LA MARIONA PRAT ELS HI HA FET UNA DEMOSTRACIÓ DE COM ES PREPARA AQUEST BACALLÀ

L'espai de TVE, España Directo, emet el 9 d'abril, com es fa el pei-xopalo

Can prat
Can prat

La cuina del peixopalo tan coneguda a Sant Feliu de Guíxols des del segle XlX, ara és motiu d'interès per la secció culinària del programa España Directo de TVE, un espai de tardes que vol donar a conèixer a tot l'Estat Espanyol aquells plats singulars. Fa uns dies, varen venir a entrevistar a la Mariona Prat de Can Prat, perquè els expliqués com es fa el peixopalo. El programa es pot veure el pròxim dimarts, 9 d'abril. 

"El peixopalo és un bacallà que s'ha de desfilar per fer-ho. Com està assecat, necessita uns 10 dies per aconseguir la deshidratació. Nosaltres el fem com sempre s'havia fet a Sant Feliu, és un procés llarg , per aquesta raó els restaurants que potencien de nou aquesta cuina durant la campanya del peixopalo, el vénen a comprar a la nostra botiga, ja preparat per ser cuinat. Els restaurants no poden fer el procés de 10 dies per tal de poder cuinar-lo. ", explica la revista l'Àncora, la Mariona Prat.