• dimarts, 02 de de juny de 2020

L’Arcadi Lozano presenta a Casa Irla el seu poemari Obra inèdita el pròxim divendres 3 de maig

Arcadi_Lozano
Arcadi_Lozano

Arcadi Lozano, del que coneixem  facetes com a realitzador de televisió, creador de documentals cinematogràfics, de textos teòrics sobre la imatge, professor de universitat...ha volgut afegir el perfil de poeta al seu currículum. “La simfonia del vent” és en les seves paraules, “un element que transporta sons i olors”, que ha anat escrivint al llarg de la seva trajectòria professional i que ara presenta en forma de llibre.

Lozano, Sant Julià de Ramis (1943) està intensament lligat a les comarques gironines en la seva faceta com a documentalista del paisatge i dels artistes que aquest paisatge dona, encara que el seu treball també ha visitat llocs com ara les Hurdes, Galicia, Nicaragua, les Illes Balears... en relats  on les persones i el seu territori són inseparables.

El poemari que presenta divendres, 3 de maig a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, ve dividit en tres sons i olors: sensacions, sentiments i batecs d’ara mateix, com el de la “Post-veritat”: Mals temps/per a la veritat simple,/ la reflexió mesurada,/ la paraula justa. Voràgine immensa”

Fet a Paris, on va viure una llarga i intensa estada a aquells anys 60 que ho havien de canviar tot , Lozano vindrà divendres a Sant Feliu, un dels escenaris de la seva feina de imatge i so i on l’acompanyaran alguns amics artistes que ha conegut i ha donat a conèixer, ara reunits en l’associació cultural Aleph.