• dissabte, 26 de de setembre de 2020

Inici de curs atípic marcat per les mesures sanitàries

inici-de-curs-atipic-marcat-per-les-mesures-sanitaries-1-26-1
inici-de-curs-atipic-marcat-per-les-mesures-sanitaries-1-26-1

Aquest dilluns els 89 centres educatius del Baix Empordà han obert les portes per donar el tret de sortida al curs 2020-2021. El retorn a les aules, per més d’1.340.000 alumnes d’arreu de Catalunya, ha estat marcat per les mesures sanitàries empreses per la Covid-19.

L’inici de curs s’ha desenvolupat sense incidències entorn un ambient atípic, respecte als altres anys: caretes que després de sis mesos feien difícil reconèixer alguns dels companys, entrada de manera esglaonada i per diferents accessos, control de la temperatura i rentat de mans cinc cops al dia.

Enguany, els alumnes han estat distribuïts en diversos grups estables de convivència, coneguts com a grups bombolla, i presenten, en la majoria de casos, una ràtio de 20 estudiants per classe. Aquest és el cas de l’escola d’infantil i primària Els Estanys de Platja d’Aro, que amb el nou curs 30 docents han donat la benvinguda a 400 alumnes.

Estampa peculiar i diversa amb alguns pares i mares despistats per tal de trobar la correcta porta d’accés o famílies esperant abans d'hora a l'exterior de les instal·lacions. Tot i això, quan el rellotge ha marcat tres quarts de nou del matí, han començat a entrar els primers estudiants. Control de la temperatura, entrega de documentació informativa i sense les tan tradicionals files escolars, els alumnes han entrat directament a les aules on els esperava els seus respectius tutors.

Així doncs, primer dia de curs superat amb nota, que tot i les mesures de seguretat desenvolupades per la Covid, s’ha saldat sense cap incidència.