• dimecres, 03 de de juny de 2020

Inaugurada a l'Antic Hospital l'exposició "L'Envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major"

exposicio_SFG
exposicio_SFG

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat l'exposició L'Envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major amb una visita guiada a càrrec de Francesc Albardaner, arquitecte i especialista en disseny d'estructures laminars tensades. El també co-comissari d'aquesta exposició ha delectat el grup de persones que hi han assistit amb una àmplia presentació del projecte que, des d'avui, 1 de febrer de 2020, es pot visitar a l'Antic Hospital de la ciutat, a la capella de l'antic hospital.

A la visita inaugural hi ha assistit el primer tinent d'alcalde de Sant Feliu, Josep Melcior Muñoz, el qual ha volgut destacar l'excepcionalitat de l'exposició, i també la regidora d'Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero. Ha estat una oportunitat única per a conèixer la iniciativa de la mà d'un dels seus autors, tal i com han reconegut els membres del consistori. L'expert i amant dels envelats Francesc Albardaner ha desglossat el contingut de l'exposició i ha fet un viatge a través de la història per explicar l'origen, la importància i la repercussió d'aquest tipus d'estructures al si de la societat catalana. També ha tingut temps per parlar dels materials amb què es construïen els envelats, els municipis amb més tradició en construccions d'aquest estil, els problemes que han patit al llarg de la història a causa d'episodis de mal temps...

DSC 6281-min

La mostra, doncs, es basa en els envelats com a fenomen cultural de gran rellevància a Catalunya durant gairebé un segle i mig. Sorgits en el context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran passió pel ball que es vivia a la Barcelona de l'època, els envelats es van expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.

L'exposició va a càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Muntaner, però la iniciativa de portar-la a Sant Feliu de Guíxols ha sigut del Museu d'Història, sota el paraigües de l'Ajuntament de la ciutat.

20200201 122327-min

L'Envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major romandrà oberta fins al 13 d'abril de 2020 amb visita lliure:

ANTIC HOSPITAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS (CARRER HOSPITAL)

(LA CAPELLA)

-> De dilluns a divendres, de 17:00h a 19:00h.
-> Dissabtes, d'11:00h a 14:00h i de 17:00h a 19:00h.
-> Diumenges i festius, d'11:00h a 14:00h.

Per a més informació us podeu adreçar al Museu d'Història mitjançant el correu electrònic museuhistoria@guixols.cat o bé via telefònica (972 82 15 75). En aquest sentit, també resta a la vostra disposició l'Oficina de Turisme.

DSC 6271-min