• Miércoles, 17 de julio de 2019

EL 20 DE NOVEMBRE S'HA CELEBRAT UN PLE EXTRAORDINARI, S'HI HAN OPO-SAT PDCAT I MES

Ha estat aprovat el projecte refós del Passeig Rius i Calvet amb els vots del govern tripartit municipal

ple20novembre_opt
ple20novembre_opt

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha celebrart el  20 de novembre del 2018,  un ple extraordinari per aprovar el text refós del projecte executiu d'urbanització de l'espai públic entorn de la platja del Racó de Garbí i Passeig Rius i Calvet. En aquest ple que no va estar exempt de retrets per part dels partits a l'oposició, l'alcalde, Carles Motas, va exposar que finalment el valor de l'esmentada obra és de 3 milions 886.500 euros, un 20% més del que estava previst i que donaven 15 dies per fer al·legacions. Sobre el cost d'aquesta obra que tanta polèmica arrossega a la ciutat des de fa mesos, finalment es va aclarir que el cost real que pagarà l'ajuntament és de 3 milions 37.000 euros i que el mateix dia 20 de novembre, l'ajuntament havia rebut una subvenció de 300.000 euros per part de l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'increment del cost real de l'obra varen explicar que és producte d'una suma de modificacions que s'han fet al llarg d'aquests mesos. Com per exemple, ubicar lavabos, permetre l'accessibilitat a les persones amb minusvalideses , fer un enllumenat per futurs esdeveniments lúdics, la reparació de l'escultura de la "Pepita" o bé, la col·locació d'un calaix prefabricat en un dels trams. Va ser aprovat el text presentat per tot l'equip de govern, constituït per Tots per Sant Feliu, Esquerra Republicana i PSC, en contra, varen votar PdCAT Guíxols i MES. El partit de Jordi Lloveras no va votar, perquè no va poder assistir al ple. 

Pere Albó del partit MES, va al·legar que "aquesta obra serà un problema molt greu per a vostès. Sempre ens hem oposat aquest projecte per moltes raons, però ara també diem que és perquè veiem molt clar que només ho fan amb una voluntat electoralista.". Mentrestant, la portaveu del grup convergent a l'ajuntament, Dolors Ligero, va expressar que el seu grup considerava que aquesta obra respon a "una improvisació constant, on no hi hagut una participació ciutadana en cap moment, on ha estat ple d'errors, la qual cosa ha comportat nombroses modificacions que hi han increment el cost final de l'obra". I, sobretot, va insistir en el punt que no hi hagi noves licitacions quan es va decidir posar un calaix prefabricat i que per tant, "entenem que potser no s'ha complert la legislació vigent".