• dissabte, 06 de de juny de 2020

‘Guíxols Music at Home’, la iniciativa que proposa als músics ganxons tocar col·lectivament la cançó “Quan tot s’enlaira” de Txarango

Dubioza
Dubioza

L’Escola de Música de Sant Feliu i el consistori de la ciutat organitzen el Guíxols Music at Home, una iniciativa dirigida a tots els músics de Sant Feliu de Guíxols, a qui es convida a interpretar de manera col·lectiva el ‘hit’ de Txarango Quan tot s’enlaira. L’objectiu final és publicar un ‘vídeo-collage’ amb totes les aportacions musicals a la peça.

El director de l’Escola de Música, Luís González, ha arranjat el tema perquè l’estructura conjunta tingui coherència i cohesió. Més a baix, en aquesta mateixa publicació, trobareu tot el material de què requeriu per sumar-vos a la iniciativa: arxiu d’àudio que exerceix de guia, partitures i lletra de la cançó. Seguir la pista guia (amb auriculars) és essencial perquè els tempos de totes les filmacions quadrin els uns amb els altres. Altrament, també podeu gravar-vos fent servir la cançó original de referència, per bé que l’arranjament està confeccionat a la mateixa velocitat.

Un altre aspecte important que heu de saber és que la base de la cançó ja està elaborada; per tant, no calen més pistes de pianoni baix ni bateria, ja que afegir-ne més podria implicar una saturació del so. En canvi, aquí teniu una llista de tots els instruments que es poden aportar al projecte:

-Veu (cant)
-Flauta
-Clarinet
-Saxofon
-Trombó
-Violí
-Viola
-Violoncel
-Ukelele
-Guitarra
-Percussió

Els vídeos s’han d’enregistrar en horitzontal i han de tenir la durada de tota la peça, per més que se’n vulgui interpretar només un fragment. Teniu temps per enviar la vostra interpretació fins al proper 6 de maig de 2020, per bé que el resultat final es vol fer públic el cap de setmana del 8 de maig, aprofitant els últims dies del Guíxols Flors at Home.

La regidora d’Esdeveniments de Ciutat del consistori ganxó, Núria Cucharero, comenta que “la cultura està sent una bona via d’escapament per a aquest confinament”. “Sant Feliu de Guíxols és una ciutat rica en art i cultura: no podíem deixar passar aquesta oportunitat per als músics”, ha comentat la mateixa edil. L’acció col·lectiva es presentarà el proper 8 de maig “per donar per acabada la setmana dedicada a les flors i per inundar les xarxes de la música dels artistes guixolencs i guixolenques”, ha conclòs Cucharero.

El projecte ja està en marxa i es poden fer arribar els vídeos a través de WhatsApp al 609 76 39 15 i al correu electrònic guixolscomunicacio@gmail.com. De fet, es recomana fer-ho a través de l’email perquè la peça que envieu no perdi qualitat.

A través d’aquesta iniciativa, Sant Feliu de Guíxols tornarà a mostrar, un cop més, la seva faceta cultural. I amb una cançó que convida a l’optimisme ara que el necessitem més que mai.


Material per a la gravació

-> Pista guia. És la peça interpretada amb piano. De fons hi sona un metrònom que marca el ritme al qual s’ha d’enregistrar la cançó.

-> Lletra. És important ajustar-s’hi i limitar-se a les estructures que marca la cançó original.

-> Melodia. Partitura de la lletra cantada.

-> Partitures per a instruments (per separat). N’hi ha per a flauta, clarinet, saxòfon alt, trombó, violí (dues veus), viola i violoncel.

-> Partitura del conjunt de la composició.