• dijous, 04 de de juny de 2020

EL NOU DISC APAREIXERÀ AQUESTA PRIMAVERA

Gerard Quintana crea una cançó a favor de l' Opem Arms

Els integrants de Sopa de Cabra, amb Gerard Quintana al capdavant, al vaixell Astral d'Open Arms, en una imatge difosa el 29 de novembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)
Els integrants de Sopa de Cabra, amb Gerard Quintana al capdavant, al vaixell Astral d'Open Arms, en una imatge difosa el 29 de novembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

 Sopa de Cabra ha fet públic aquest divendres 'Farem que surti el sol', primer avançament del nou disc que la banda grava des de fa un any. El tema va ser escrit l'estiu passat mentre els vaixells Sea Watch i Open Arms esperaven un port segur per poder atracar amb els centenars de persones rescatades al mar. Per això, els gironins han decidit posar la cançó "al servei" de la causa que defensa aquesta oenagé catalana. Pel que fa al nou disc, que serà el desè d'estudi de la banda liderada per Gerard Quintana, es preveu que surti a la venda abans de la primavera

Feia quatre anys que els Sopa de Cabra no publicaven cançons noves i en feia dos que no feien cap concert oficial. 'Farem que surti el sol' trenca aquest silenci creatiu en el que suposa el primer avançament d'un disc que es treballa a l'estudi des de fa un any, i que actualment està en la fase final del procés de gravació. Està previst que fins al març es publiquin dos temes més.

Des de l'entorn dels Sopa de Cabra s'explica que 'Farem que surti el sol' s'inspira en el drama que viuen els refugiats al mediterrani i la tasca de salvament que "tot i les dificultats" fan oenagés com Open Arms.

Produït per Josep Thió, el nou tema "surt del seu format habitual i s'endinsa en un paisatge i en uns ritmes orgànics que bateguen al costat d'una electrònica intimista", prometen les mateixes fonts.

Aquestes novetats s'han fet extensives també al videoclip que promociona el nou tema, amb una combinació de nous formats com el dels populars 'stories' de la xarxa social Instagram, amb imatges cedides per Open Arms, rodades en col·laboració amb joves sirians protagonistes del "drama" de la migració.